sunnuntai 10. lokakuuta 2021

3/3: Pitkästä aikaa, enemmän kuvia, vähemmän asiaa!- de var inte igår, mera bilder, mindre text!

Mietin kovasti aihetta ja yksi aihe listalla on "julkaisemattomat kuvat". Siis sellaisia kuvia, jotka olen ottanut mutta eivät syystä tai toisesta ole tulleet blogiin. Niitä kakkosversioita, joita "paremmat" kuvat olette nähneet täällä tai ne kuvat, jotka ovat jääneet pois, jotta postaus ei olisi sadan kuvan mittainen. Ja sitten niitä, joita ei vain ole muistanut laittaa.
Olen myös pitkään suunnitellut postausta, jossa olisi kuvia vähemmän nähdyistä nukeista. Mutta kuka nyt sitten on "vähemmän esillä"? Päätin siis tasapuolisuuden vuoksi julkaista muutaman kuvan kaikista. Kaikenlaista arkistoista vuosien varrelta. Tämä on siis pääasiassa kuvapostaus, koska aina ei tarvitse olla niin tiukkaa asiaa. 

Jotta nyt ei ihan pelkkiä kuvia ole tarjolla sivulle oksennettuna, ajattelin lähestyä nukkejen "persoonaa" tässä postauksessa. Vaikken varsinaisesti roolipelaa nukkejen kanssa, minulle heillä on persoona. Jos he olisivat lapsia, he olisivat tällaisia. Tervetuloa meidän lasten maailmaan!

Kuten näette, postaus on osa 3/3. Jos eka ja toka osa jäi lukematta olet missannut osan meidän kakaroista, ne pienimmät nappulat ja keskikokoiset tenavat. Jos se harmittaa, hyppele lukemaan edelliset postaukset TÄÄLTÄ ja TUOLTA. (Sanat tuolta ja täältä ovat linkkejä)

............

Jag funderade länge på ett tema och ett tema på listen är "opublicerade bilder". Alltså sådana bilder som jag har tagit men som av en eller annan orsak har inte kommit till bloggen. De där andra versioner vars "bättre" alternativ ni har sett här eller de bilder som jag har lämnat bort så en postning skulle inte vara hundra bilder lång. Och sen dem som jag har glömt att posta 😅

Jag har också länge planerat en postning var skulle finnas bilder av de mindre sett dockor. Men vem är det nu som har varit "mindre framme"? Så jag bestämde för jämlikhetens skull publicera några bilder av alla. Allt möjligt ur arkivet under årens lopp. Den här är alltså mest en bildpostning för att alltid behöver det inte ha så stor vikt. 

Så att man skulle inte ha bara bilder spytt på sidan, tänkte jag närma mig dockornas "personlighet" i denna postning. Fast jag inte rollspelar med mina dockor i själva verket, för mig har de ändå en personlighet. Om de skulle vara barn, sån härna skulle de vara. Välkommen till våra barns värld!

Som ni ser så denna är postning del 3/3. Om du inte har läst första delen har du missat två delar av våra snorungar, de där minsta kryp och mellanstora polar. Om det harmar, hoppa till och läs förra postning HÄR och DÄR. (Orderna här och där är länkar.)


 Silja


Silja on minun ensimmäinen taaperoni ja ensimmäinen ilopillerini. Silja on aina iloinen ja nauravainen, innostunut pilke silmässä. Siljalla on kauneimmat koskaan näkemäni silmät, syvänsiniset. Niissä on aito katse ja läsnäolon tuntu. 

Silja är min första koltbarn och första solsken. Silja är alltid glad och skrattar, ivrig glimten i ögat. 
Silja har vackraste ögon jag har någonsin sett, djupblåa. De har en äkta blick och känslan av närvaro. 

Lähikuva reborn Siljan kasvoista. Silja on jonkun kainalossa ja kuva on otettu niin, että Silja laittaa päätä takakenoon ja kuva on otettu suoraan ylhäältä. Siljan kirkasvärisestä kukkakuvioisesta paidasta näkyy vähän, muuten Silja on kuvassa pelkkää iloista naamaa ja sinisenä loistavia silmiä.

Kuvateksti: Silja on myös ihanaa "kainalokokoa".
Bildtext: Silja är också av härligt "armhålsstorlek".

Rebornnukke Silja polvillaan parketilla kädet valkoista seinää vasten, kuin olisi nousemassa sitä vasten seisomaan.. Kuva on otettu seinää pitkin ylhäältä alaspäin.  Siljalla on päällään lila/violettiin vivahtava body, jossa kauriiden kuvia ja köynnöksiä. Päässä on harmaa leveä panta, jossa on suuri harmaa rusetti edessä otsalla. Jalkoja ei näy, ne jäävät ylävartalon ja pään taakse piiloon.

Kuvateksti: Silja on aina tutkimassa ja kiipeilemässä.
Bildtext: Silja är alltid och forska och klättra. 

Rebornnukke (Silja) ja violetti hyasintti. Puolikuva. Reborntaapero, tyttö katsoo kuvan yläkulmasta esiin pilkistävään hyasintin kukintoon. Itse kasvia ei näy, pelkät kukat. Nukella on päällään sinipohjainen mekko, jossa on eri värisiä kukkasia ja koristefrilloja edessä. Päässään nukella on hiuspanta, jossa on valkoisia kukkia. Nukella on suu auki ja silmät loistavat.

Kuvateksti: Siljan saa niin kauniisti kuvissa katselemaan asioita. 
Bildtext: Man får Silja så fint att titta på saker i bilder. 


Reborn Silja makaa selällään sohvalla serpentiinien kera. Silja katsoo kameraan kasvot iloisessa hymyssä loistaen. Päällä on valkoinen kukallinen lyhythihainen paita/body ja sukkahousut joissa on erivärisiä suuria palloja. Silja ojentaa käsiään kämmenet auki kohti kuvaajaa.

Kuvateksti: hyvää vappua!
Bildtext: Glada vappen!



Rebornnukke (Silja) istuu vaaleanharmaalla sohvalla. Siljalla on päällään harmaa mekko, jossa on punatulkkujen kuvia, päässä tonttulakki ja jalassaan aikuisten tohvelit, jotka ovat pingviinin muotoiset. Jalka laitetaan ikäänkuin vatsan kohdalta sisään. Tohvelien pingviinit hymyilevät silmät kiinni, päässä pigviineillä on tonttulakit. Siljan vieressä sohvalla istuu tummansininen mustekalapehmo, mustekalan takana on neulottu monivärinen villahuivi.  Silja hymyilee suu auki ja katsoo sinisillä silmillään hiukan kuvaajan ohi.

Kuvateksti: Silja rakastaa juhlia.
Bildtext: Silja älskar fester.

Silja vauvakeinussa, kohottaa käsiään ylös. Kuva yläviistosta. Päällä vaaleanpunainen takki ja päässä takin huppu sekä valkoinen panta. Jalassa vaaleanpunaiset nilkkurit.


Anton


Anton on meidän porukan suurin sekä ainut poika. Anton on hellä ja huomaavainen, vähän omissa maailmoissaan. Mahtaisiko pojasta tulla isona hajamielinen professorismies, matikkanörtti vai lastentarhanopettaja? Vai kenties taiteilija?

Anton är största i vårt gäng samt enda pojke. Anton är mild och omtänksam, lite i sin egen värld. Månne han skulle bli en professor som stor, mattenörd eller barnträdgårdslärare? Eller konstnär?

Reborn Anton lähikuvassa, rattaissa istumassa. Antonilla on päällä kirjava ulkotakki ja päässä super Mario pipo. Super-Mario piirroshahmo on lihavahko mies, jolla on siniset lappuhaalarit, punainen paita ja lippalakki. Mariolla on myös tummat tuuheat viikset suuren nenän alla.

Kuvateksti: Antonista voisi tulla luonnontieteilijäkin. Anton tykkää nimittäin ulkoilla!
Bildtext: Anton skulle kunna bli sakkunnig inom naturvetenskap också. Anton älskar nämligen att vara ute!

Reborn Anton katsoo kuvaajaa vaunuista. Päällä kirjava takki, takin huppu on päässä. Ulkona näyttää olevan joko alkukevät tai myöhäinen syksy. Kasvillisuus on kuolleen tai kuolevan näköistä.

Kuvateksti: "Siis täh? Nyt jo kotiin? Vasta 6 tuntia oltu ulkona!"
Bildtext: "Alltså vad? Hem redan? Vi har varit bara 6 timmar ute!"


Reborn Anton makaa sohvalla käsi otsaa vasten. Päällä on vihreä t-paita ja jalassa siniset pitkät housut. Anton katsoo eteensä ja vaikuttaa voipuneelta tai ajatuksiin vaipuneelta.

Kuvateksti: Joskus poika on kovasti ajatuksissaan. Kun tietäisi mitä päässä liikkuu...
Bildtext: Ibland är pojken riktigt i sina tankar. Om man bara visste vad som rör sig i hans huvud...

reborn Anton, puolikuva. Päässä on sininen lippis, jonka lippa on taaksepäin ja päällä on valkoinen t-paita jossa on beigejä valaita. Valaat on piirretty piirrostyyliin, niillä on valtavan suuret hetulat, joilla ne virnistelevät silmät kiinni. Aallot on tehty kuvaan pelkkinä spiraaleina ja viivoina.

Kuvateksti: Antonissa on vähän coolin pojan vikaakin. Mahtaako sittenkin kasvaa naistenmieheksi ja sydäntenmurskaajaksi? 🤔
Bildtext: Anton har lite cool pojke i sig också. Månne han ändå växer upp till en ladiesman och hjärtkrossare? 🤔


Reborn Anton istuu ulkona nurmikolla ympärillään syksyn lehtiä. Kuva otettu yläviistosta. Antonilla on päällä haalari kirkkaissa sateenkaarenväreissä. Olkavarteen on ommeltu heijastinkankaasta viisisakarainen tähti.

Kuvateksti: Ja taas ulkoilemaan! Anton on ollut usein kuvahaasteiden valokuvamallina.
Bildtext: Och igen ut! Anton har ofta varit fotomodell i photographychallenge.


Reborn Anton istuu kynnyksellä, päällään kirjava ulkotakki, jalassa farkut ja ruskeat kengät ja kädessään ohuet tumput sekä keppi. Anton katselee eteensä kuin miettisi jotakin.

Kuvateksti: Kaikkien pikkulasten tapaan Anton rakastaa keppejä! 
Bildtext: Liksom alla småbarn Anton älskar också käppar!


Reborn Anton vaunuissa, päässä graffitikuvioinen pipo ja päällä sininen takki, jossa tähtiä. Lähikuva kasvoista ja ylävartalosta.

Kuvateksti: Säilytä uteliaisuutesi ja pysyt mieleltäsi nuorena.
Bildtext: Bevara din nyfikenhet och du hålls ung i sinnet.

Kuvakaappaus Instagram tarinasta. Ylälaidassa lukee rebornmammanen ja näkyy tarinan aikajana. Varsinaisessa kuvassa reborn nukke Anton istuu sohvalla päässään pipo. Pipon reunan saa taitettua alas kasvoille niin että siihen tehdyt reiät tulevat kasvoille "naamioksi". Naamion kuvio on Batman. Antonilla on myös päällään päänylivedettävä ruskea huppari, jonka etumuksessa on nalle.

Kuvateksti: Ainiin. Anton rakastaa supersankareita!
Bildtext: Ja, just det. Anton älskar superhjältar!

Alva


Alva on ehkä kooltaan pienin mutta tässä neidissä on sekä tunnetta, taitoa että viisautta! Alva on utelias, haluaa ottaa asioista itse selvää, tulla mennä ja kokea ja mietiskellä asioita sitten omassa rauhassa. Tätä tyttöä on turha yrittää pitää kotona, hän on valmis seikkailuun! Pieni koko ei estä ketään kun ottaa apua reippaasti vastaan.

Reborn Alva makaa puun oksalla ja nojaa otsaansa käteensä. Päällä on Hello Kitty kuvioinen vaaleanpunainen mekko.

Kuvateksti: tyvestä puuhun noustaan... helpommin jos joku nostaa 😁
Bildtext: att lära sig att springa före man lär sig att gå... lättare far man i träd om nån lyfter 😁 (den finskspråkiga varianten av samma ordspråk talar om att man klättrar upp till träd nerifrån och uppåt)


Reborn Alva puolikuvassa, makaa selällään, päällä on valkoinen villatakki.

Kuvateksti: Tosi vanha kuva Alvasta... vaan kun ei toinen kasva!
Bildtext: Jättegammal bild av Alva... men när hon växer inte!



Reborn Alva makaa vatsallaan sängyllä ja nojaa leukaansa käsiinsä, katsoo alaviistoon. Alvalla on päällä sinivalkoraidallinen mekko ja päässä sininen rusetti beigessä ohuessa pannassa. Kuvassa lukee alhaalla "Hyvää syntymäpäivää toivoo Pomo-Alva".

Kuvateksti: Alva on pomo. Sen tietää kaikki.
Bildtext: (Det står på bilden "grattis på födelsedag önskar Chef-Alva").
 Alva är chef. Det vet alla.



Reborn Alva päällään sinivalkoraidallinen mekko, päässä sininen rusetti beigessä ohuessa pannassa. Alvalla on kädessään punainen lusikka jota hän pitelee punaisessa muovikupissa.

Kuvateksti: Alva tykkää leikkiä kuvitteluleikkejä.
Bildtext: Alva tycker om att leka fantasilekar. 


Reborn Alva istuu kivimuurilla. Päällä kirkkaat kirjavat ulkovaatteet. Takana nurmikolla on syksyisiä lehtiä.

Kuvateksti: Ei se koko vaan se asenne! 💪🏻
Bildtext: Inte den där storleken utan den där attityden! 💪🏻


Reborn Alva polvillaan lahjapaketin vieressä, nojaa leukaa ja kättään paketin päällä. Päässä tonttulakki ja päällä tonttuvaatteet.

Kuvateksti: Tonttutyttö ❤ 
Bildtext: Tomteflicka ❤


Alva kuvailee loput itse: tässä mä katselen merelle mun metsänvihreässä paidassa. Musta on kiva, kun siinä paidassa on kaikenlaisia kukkia ja lehtiä ja sit eläimiä. Siks mä laitoin tänään päähän myös mun valkoisen kukkapannan. Tässä mun sivuprofiili näkyy aaltoilevaa merta vasten. Aallot lyö tohon rantaan. Tässä kuvassa näkyy hyvin että mulla on aika pieni ja söpö nenä. Tässä kuvassa mun korvakin näkyy hyvin ku huppu ei oo päässä.

Kuvateksti: Alva rannalla ajattelemassa syntyjä syviä kun Mamma oli riparilla töissä.
Bildtext: Alva på stranden i sina djupa tankar när Mamma jobbade på skribaläger.

Alva kuvailee näin: mansikkahaalaripäivä. Mulla on lappuhaalarit ja teeppa. Ja vaaleanpunainen ulkotakki, jonka huppu on mun päässä ku se suojaa mun korvia tuulelta. Mun kädessä on valkoinen leikkikukka ja mä istun kalliolla. Mun vieressä on vähän persiljan näköisiä kasveja.



Alva kuvailee: Mamma kantaa mua tässä kuvassa. Mä yleensä menen Mamman hupparin sisään kun ollaan ulkona mutta tuolla ei ollu ketään ni Mamma kanto mua sylissä. Sain katsella maisemia. Mun takana näkyy hiekkaranta.

Kuvateksti: Alva on hyvää kannettavaa kokoa ja siksi kätevä ottaa eri paikkoihin mukaan. 
Bildtext: Alva är passligt bärbart storlek och därför behändigt att ta med på olika ställen.


Alva kuvailee: kuvassa olevat kukat on orvokkeja. Nää orvokit on vähän samanvärisiä ku mun tossusaappaat. Nää ei oo ihan yhtä violetteja. Tuolla takana on yks punainen mökki. Mä istun maassa.

Kuvateksti: Alva rakastaa luontoa ja Mamma rakastaa ottaa luontokuvia Alvasta.
Bildtext: Alva älskar naturen och Mamma älskar att ta naturbilder av Alva.


Tässäpä tätä, laittakaa kommentteja ja kysymyksiä taas tulemaan jos sellaisia tulee. Ensi postauksessa taas ehkä enemmän asiapitoisempaa sisältöä 😊

Där var det, sätt kommentarer och frågor igen om ni har sådana. Nästa postning är kanske lite mer informativt innehåll 😊

5 kommenttia:

  1. Onhan tää, erittäin hyvin asiapitoista julkaisemista, se on kuin aarrekätköön kurkistaisi, kun näkee herkullisia ennestään julkaisemattomia kuvia jotka pääsee tässä oikeuksiinsa. Tää on tosi kiva kolmiosainen postaus-sarja, olisi kiva tulevaisuudessa jos niitä kuvia alkaa kertyä satapäin julkaisemattomina, et löytyy taas vastaanlainen syy postata lisää näitä, ihan vaan kertomuksena et mitä muksut on puuhaillut/eri tilanteita vuosien varrelta jos vaan tahot niin tehdä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa näistä on tosiaan ennen julkaisemattomia mutta ei suinkaan kaikki. Ihan sekalainen ennestään julkaisemattomien postaus voisi olla kyllä myös hyvä. Vaatii vaan melkolailla työtä tarkistaa mitkä todella on ennestään julkaisemattomia ja mitkä ei... Tässä blogin toimintojen pitäisi auttaa mutta arkisto-osio takkuaa jostain syystä, en tiedä johtuuko isosta kuvamäärästä vai mistä... XD Mutta toki, näitä kuvapostauksia voisi luoda vanhoista kuvista paljonkin, oli sitten kaikki ennestään julkaisemattomia tai ei. En ole yhtään valitusta kuullut, että "taas sama kuva". Vaikka itse tietää mitä kuvaa on käytetty, ei ne aina mene kerrasta vanhaksi suinkaan...

      Poista
  2. Olipa hauska katsella nämä kuvasarjat, tässä viimeisimmässä olivat kaikki ihanasti eläväisen näköisiä, ja olet kuvannut Alvaa taitavasti niin, että vaikka onkin nukkusilmäinen, vaikuttaa joissakin kuvissa vain katselevan alaviistoon. :) Etenkin viimeinen kuvista on aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, enpä ole itse tuota huomannut aikaisemmin... mutta oikeassa olet, taidan tehdä sitä aika usein! Alvan kuvista loppupää oli otettu niin hienossa ympäristössä että oksat pois! Ihan paras valinta ottaa Alva mukaan vaikka olikin työkeikka! Pitäisi rohkeammin käyttää luontoa taustana, ei vaan varsinkaan syksyllä tule lähdettyä...

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...