lauantai 9. lokakuuta 2021

2/3: Pitkästä aikaa, enemmän kuvia, vähemmän asiaa!- de var inte igår, mera bilder, mindre text!

Mietin kovasti aihetta ja yksi aihe listalla on "julkaisemattomat kuvat". Siis sellaisia kuvia, jotka olen ottanut mutta eivät syystä tai toisesta ole tulleet blogiin. Niitä kakkosversioita, joita "paremmat" kuvat olette nähneet täällä tai ne kuvat, jotka ovat jääneet pois, jotta postaus ei olisi sadan kuvan mittainen. Ja sitten niitä, joita ei vain ole muistanut laittaa 😅

Olen myös pitkään suunnitellut postausta, jossa olisi kuvia vähemmän nähdyistä nukeista. Mutta kuka nyt sitten on "vähemmän esillä"? Päätin siis tasapuolisuuden vuoksi julkaista muutaman kuvan kaikista. Kaikenlaista arkistoista vuosien varrelta. Tämä on siis pääasiassa kuvapostaus, koska aina ei tarvitse olla niin tiukkaa asiaa. 

Jotta nyt ei ihan pelkkiä kuvia ole tarjolla sivulle oksennettuna, ajattelin lähestyä nukkejen "persoonaa" tässä postauksessa. Vaikken varsinaisesti roolipelaa nukkejen kanssa, minulle heillä on persoona. Jos he olisivat lapsia, he olisivat tällaisia. Tervetuloa meidän lasten maailmaan!

Kuten näette, postaus on osa 2/3. Jos eka osa jäi lukematta olet missannut osan meidän kakaroista, ne pienimmät nappulat. Jos se harmittaa, hyppele lukemaan edellinen postaus TÄÄLTÄ. (Sana täältä on se linkki, kuten yleensä kai olen tehnytkin...)

............

Jag funderade länge på ett tema och ett tema på listen är "opublicerade bilder". Alltså sådana bilder som jag har tagit men som av en eller annan orsak har inte kommit till bloggen. De där andra versioner vars "bättre" alternativ ni har sett här eller de bilder som jag har lämnat bort så en postning skulle inte vara hundra bilder lång. Och sen dem som jag har glömt att posta 😅

Jag har också länge planerat en postning var skulle finnas bilder av de mindre sett dockor. Men vem är det nu som har varit "mindre framme"? Så jag bestämde för jämlikhetens skull publicera några bilder av alla. Allt möjligt ur arkivet under årens lopp. Den här är alltså mest en bildpostning för att alltid behöver det inte ha så stor vikt. 

Så att man skulle inte ha bara bilder spytt på sidan, tänkte jag närma mig dockornas "personlighet" i denna postning. Fast jag inte rollspelar med mina dockor i själva verket, för mig har de ändå en personlighet. Om de skulle vara barn, sån härna skulle de vara. Välkommen till våra barns värld!

Som ni ser så denna är postning del 2/3. Om du inte har läst första delen har du missat en del av våra snorungar, de där minsta kryp. Om det harmar, hoppa till och läs förra postning HÄR. (Ordet här är den där länken så som jag kanske oftast har gjort...)

Solveig - Solis


Solveigta ei ole näkynyt viimeiseen puoleen vuoteen. Hän on nimittäin jumissa korjauskeikan jälkeen toisella mantereella! Korona teettää kaikenlaista. Artisti on ollut todella avulias ja ehdotti jopa, että etsimme jonkun maan, joka suostuu vastaanottamaan postia, sieltä jonkun avuliaan tyypin ja joka lähettäisi edelleen Suomeen... En kuitenkaan vielä halunnut lähteä tällaiseen veivailuun vaan odotan kärsivällisesti... Ennenkin on nukkeja ja nukkejen korjausta odoteltu. Solveig ei siis enää näytä siltä kuin näissä kuvissa mutta tällaisena me hänet muistamme. Uusia kuvia julkaisemme sitten,  kun tyttö palaa kotiin.  

....

Solveig har inte synats på ett halv år. Hon är nämligen fast på andra kontinenten efter en reparering.  Corona orsakar strul på alla vis. Artisten har varit jätte hjälpsam och föreslog också att vi skulle söka nåt annat land som skulle ta emot post, därifrån nån hjälpsam typ och som skulle sen skicka vidare till Finland... Jag ville inte ännu gå med på en sån här manöver utan väntar med tålamod... Vi har väntat på dockor och dockornas repareringar tidigare också. Solveig ser alltså inte ut så som i dessa bilder men så här minns vi henne. Nya bilder publicerar vi sen när flickan kommer hem. 


Reborn Solveig mustavalkoisessa autonistuimessa, päällään harmaa fleecehaalari ja jaloilla vaaleanpunainen peitto. Suussa on tutti ja päässä hiuspanta joka jää halarin hupun alle piiloon.

Kuvateksti: Solis on aina ollut hyvä ottamaan lunkisti. 
Bildtext: Solis är bra på att ta det lungt. 

Reborn Solveig kainalossa, jonkun rintaa näkyy kuvassa vasemmalla.  Solveiglla on päällä lila huppari, jonka huppu on Soliksen päässä. Enempää tytöstä ei näy. Solveiglla on silmät kiinni

Kuvateksti: Tämä tyttö viihtyy kainalossa ja sylissä!
Bildtext: Den här flickan trivs bra under armen eller i famnen!



Mustavalkoinen puolikuva. Rebornnukke Solveig makaa imetystyynyn päällä selällään. Kuva on otettu viistoon niin, että Solveign pää on kohti kuvan oikeaa ylänurkkaa. Imetystyynyssä on valkoisella pohjalla abstrakteja kuvioita, palloja ja kiemuroita. Solveiglla on päällään valkoinen pitkähihainen body, jossa on kolme piirrettyä mutta melko aidon oloista höyhentä tai sulkaa rivissä ja alapuolella ohuin, kuin vapisevalla kädellä kirjoitetuin tikkukirjaimin teksti "little dreamer". Hihat ulottuvat niin ylös, että Solveign sormet pistävät toisesta hihasta juuri ja juuri esiin. Solveig näyttää nukkuvan rauhallisesti suu hiukan raollaan. Kuvassa on seesteinen ja jotenkin pysähtynyt tunnelma.

Kuvateksti: Kuten sanottua: "little dreamer".
Bildtext: Som  jag sa: "little dreamer".

Reborn Solveig, päällä hihaton farkkukankainen mekko, polvipituinen. Jalassa valkoiset sukkahousut ja mekon alla valkoinen pitkähihainen body.. Päässä punainen rusetti.


Rebornnukke (Solveig) silmät kiinni makaa tummansinisen taustakankaan päällä, jossa valkoisia tähtiä. Päällä Solveiglla on vaaleanpunainen body jonka päällä vaaleanpunainen hihaton vakosamettihaalari, jossa myös tähtiä (mustia joiden sisus täytetty sekä täyttämättömiä). Puolikuva. Nukella on keskipitkät hiukset, joihin tehty eteen jakaus. Nuken kädet ovat levällään, hän näyttää nukkuvan levollisesti. Pää on kääntyneenä kuvaajan suuntaan.  Kuvassa on voimakas filtteri, joka muuttaa kuvan värityksen. Solveign iho näyttää melkein hiekanruskealta/beigeltä ja tekee kuvan tunnelmasta seesteisen, iättömän.


Reborn Solveig sylissä, pää olkapäätä vasten. Kuva on otettu pitelijän takaa, olan yli. Pitelijällä on vihreä paita ja käsi Solveign selällä, sormet näkyvät. Solveiglla on kasvot kohti kameraa, pitelijällä poispäin. Kuvassa on seepiamainen väritys, siis rusehtavan sävyinen valo sekä vinjetti efekti eli katse kiinnittyy kuvan keskelle koska nurkat on tummennettu. Tämä saa keskiössä olevat kasvot vaikuttamaan siltä kuin ne loistaisivat. Solveiglla on päällä marjapuuronpunainen pitkähihainen paita. Hiukset ovat hiukan sekaisin. Silmät ovat kiinni. Asento on levollinen, kuin kesken halauksen otettu,  tai nukkumisen.

Kuvateksti: Tulisit jo Solis, Mamman syli on vähän tyhjä...
Bildtext: Kom nu Solis, Mammas famn är lite tom...


Avelina 


Avelina on meidän pikku Prinsessamme Amerikan mantereelta saakka. Hänet on tehty Andrea Arcellon Princess Adelaide-aihioon, siitä lempinimi. Avelina kantaa nimeään hienosti, hän on meidän oma prinsessamme. 

Avelina är vår lilla Prinsessa ändå från amerikanska kontinenten. Hon är gjort av kit Princess Adelaide av Andrea Arcello, därför smeknamnet. Avelina bär sitt namn fint, hon är vår egen prinsessa 

Reborn Avelina seisoo mustan korituolin edessä. Hänellä on päällään hyvin koristeellinen vaaleanpunainen mekko, jonka helma näyttää olevan kuin irrallisista, kankaisista ruusunterälehdistä ommeltu. Jaloissa on pitsisukat ja valkoiset kengät, päässä kahdella puolella vaaleanpunaiset rusetit. Avelina katsoo kameraan.

Kuvateksti: Ja ainoa, joka osaa vakuuttavasti seistä! Ei ilman tukea mutta tuen kanssa melko huomaamattomasti.
Bildtext: Och  den enda som kan trovärdigt stå! Inte utan stöd men med stöd ganska diskret.


Reborn Avelina yläviistosta, kokokuva. Avelina seisoo sohvan vieressä ja ottaa tukea seisomiseen pitämällä kättä sohvalla ja nojaamalla kainaloa sohvaan. Pää on taivutettu taakse niin, että niska on kenossa jotta voi katsoa mutruhuulisella ilmeellä kameraan. Päässä on tonttulakki ja päällä beige mekko, jossa on rypytystä edessä.

Kuvateksti: Prinsessa ei tarvitse olla 24/7. Joskus saa olla Tonttu(prinsessa) 😆
Bildtext: Prinsessa behöver man inte vara 24/7. Ibland kan man vara Tomte(prinsessa) 😆



Reborn Avelina nojaa selkää vasten kulmasohvan kulmaa ja pitää molempia käsiään kuin rehvakkaasti sohvalla. Päällä on keltainen romper, jossa valkoisia pilkkuja, violetti body, jossa pitsiä edessä ja jalassa sukkahousut. Päässä on hiuspanta, jossa on helmiä ja kukkia.

Kuvateksti: ...tai lapsimalli. Sitä Avelina tykkää olla usein!
Bildtext: ...eller barnmodel. Det tycker Avelina vara ofta!



Reborn Avelina makaa sängyllä mahallaan, päällään vaaleanpunainen unihaalari. Avelina nojaa käsiinsä niin, että pää pysyy pystyssä ja hän voi katsoa eteensä. Kasvoille lankeaa kellertävää valoa, jota kohti Avelina katsoo.

Kuvateksti: ...myös nukkumaanmenoaikaan 😘
Bildtext: ...även vid läggdags 😘



Reborn Avelina yläpuolelta kuvattuna. Vain kädet, vähän rintaa ja pää näkyvät. Avelinalla on päällään valkoinen pitkähihainen body, jossa on tiheänä kuviointina erilaisia piirrettyjä eläimiä, hihansuissa on vaaleanpunaiset kanttaukset. Bodyn päällä on velourkankainen hihaton marjapuuronpunainen mekko. Vaaleilla lyhyillä hiuksillaan Avelinalla on valkoinen panta, jossa on kukka. Kukka on kuvassa oikealla puolella päätä. Avelina nostaa kuvassa käsiään hartioiden yläpuolelle. Hän katsoo toista kättään, jonka sormet on levitetty, kuin hän olisi tarttumassa johonkin.

Kuvateksti: Mamman mussukka 🥰
Bildtext: Mammas gullunge 🥰


Ilse


Internet-kansa rakastaa Ilseä ja niin rakastamme mekin! Ilse on kiistatta yksi parhaiten tehtyjä rebornnukkejani ja minulle hyvin rakas. Yksi erityisesti rakastamani piirre nukeissani on ilmeikkyys ja Ilse suorastaan säteilee iloa ympärilleen pelkällä läsnäolollaan. Hän on ja tulee aina olemaan pieni ilopilleri, silmän ilo ja sydämen sulattaja ❤

Interner-folk älskar Ilse och så älskar vi och! Ilse är oförnekligt ett av mina bästa gjort reborndockor och väldigt kär till mig. Ett drag som jag speciellt älskar hos mina dockor är utrycksfullhet och Ilse strålar glädje runt sig rent av med sin närvaro. Hon är och kommer alltid vara en liten "glädjepiller", muntergök, glädje till öga och hjärtsmältare ❤



Kuvateksti: ette oo ikinä tavanneet yhtä söpöä pääsiäispupua!
Bildtext: ni har inte någonsin träffat en så söt påskhare!



Rebornnukke (Ilse) istuu vaaleanharmaalla taljalla. Puolikuva, hiukan päälaesta jää puuttumaan. Ilse istuu suunnilleen kuvan keskellä melko symmetrisesti. Ilsellä on päällään beige neulepaita, jossa on ruskeita, keltaisia ja, mustia ja valkoisia kuviointeja hihojen yläosissa ja rinnassa. Ilse katsoo kuvan vasenta laitaa kohti. Kuvakulma on hiukan yläviistosta, ja ilme näyttää hiukan miettivältä. Kuvan filtteri tekee väreistä hiukan utuiset

Kuvateksti: ehkä yksi lempivaatteistani Ilselle ❤
Bildtext: kanske ett av mina favoritskläder för Ilse ❤


Reborn nukke Ilse selällään jalat ylhäällä. Kuva on otettu suoraan yläpuolelta joten valkoisten sukkien pohjat näkyvät, niissä lukee babymol. Ilsellä on päällään myös mustavalkoraidallinen paita jossa on edessä jokin kuva (jota ei näy kokonaan) ja vaaleankeltaiset legginssit. Ilse katsoo kameraan ja on nostanut kätensä pään yläpuolelle alustaa vasten.

Kuvateksti: mutta hän kyllä näyttää hyvältä kledjuissa kuin kledjuissa 🙈 Mamman täysin puolueeton mielipide 😁
Bildtext: Men hon ser nog bra ut i vilka som helst kläder 🙈 Mammas helt opartisk åsikt 😁


Reborn Ilse makaa mahallaan harmaalla taljalla, pää kuvaajaan kääntyneenä, poski taljaa vasten. Puolikuva kainaloiden alta ylöspäin. Ilsellä on päällään kirkkaanoranssi villatakki. Hän katsoo kujeellisin ilmein kameraan.

Kuvateksti: Lapsimallia me leivotaan Ilsestäkin...
Bildtext: Barnmodell "bakar" vi också av Ilse...




Ilse on kova olemaan kuvattana. Mutta Ilse ei ole pelkkä sisäeläin! Ilse näyttää hyvältä kameran edessä tilanteessa kuin tilanteessa mutta silmät heräävät joskus erityisesti eloon ulkona, luonnonvalossa. 

Ilse är nog en linslus. Men Ilse är inte bara ett inomhusdjur! Ilse ser bra ut framför kameran i alla situationer men hennes ögon vaknar till liv speciellt ute, i naturljus. 


Reborn Ilse istuu vaunuissa vaaleanpunaisissa/pinkeissä toppavaatteissa. Kuva on otettu alaviistosta vasemmalta puolelta mutta esim molemmat silmät näkyvät. Päässä on lila neulepipo, jossa on kaksi pörröistä vaaleanruskeaa tupsua päälaella, kuin korvat. Käsissä on pinkit tumput. Ilse pitää kiinni vaunujen turvakaaresta ja nojaa sivulle valjaissaan. Taustalla kauempana näkyy sininen taivas ja puiden lehdettömiä oksia sekä lähempänä luonnon kuluttamaa puuta oleva kaide. Ilsen silmät myös loistavat todella tummansinisiä, pilke silmissä

Kuvateksti: Ilse kartoittaa vaunuista niin puistot ja lähiöt...
Bildtext: Ilse kartlägger från sina vagnar både parker och förorter...



Reborn Ilse kaupungilla. Joku kohottaa Ilseä ylös kainaloista mutta on itse rajattu kuvan ulkopuolelle. Ilse katsoo pitelijäänsä. Taustalla olevat talot ovat monivärisiä mutta eivät erotu muuten kunnolla koska kamera on tarkentanut Ilseen. Ilsellä on päällä harmaa haalari, jossa on oransseja kukkia. Päässä on sekä pipo, että haalarin huppu. Käsissä on keltaiset tumput, jotka juuri ja juuri erottuvat hinasuista.

Kuvateksti: ...kuin keskustan ja kaupunkikorttelitkin!
Bildtext: ...Och centrum & stadens kvarter!
 

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, joihin sisältyy varmaan paljon muistoja! ✨✨ <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sisältyy, näitä katsoessa alkaa väkisin hymyilyttää, mieli tulee iloisesti ja sydäntä lämmittää 🥰

      Poista
  2. Ilse on tosi suloinen, ja ehkä oma suosikkini nukeistasi. :) Tykkään noista pullaposkista ja hymystä niin paljon. Mietin tuota Soliksen tilannetta myös, onko nukke siis valmis mutta postitus ei vielä onnistu? Voisikohan taiteilija laittaa sinulle kuvia odotuksen piristykseksi? (Varmaan on jo luultavasti laittanutkin, kunhan mietin, jos se helpottaisi ikävää.)

    VastaaPoista
  3. Ilse on myös yksi minun suosikeistani! Juuri iloisuus vetoaa minuun ja silmien pilke, pieni ilkikurisuus.
    Solis on siis valmis mutta postituksen kanssa on ongelmia. Taiteilija on laittanut kuvia nuken valmistuttua ja niitä olenkin välillä katsellut. Minusta itsestäni tuntuu että kuvat tekisivät vain odottamisen hankalammaksi. Olen aina ollut samanlainen, mieluummin ajattelen muita asioita kuin ikävän tunnetta. Yritän enemmän keskittyä siihen, että Solis on vain lomalla. Voisihan sitä miettiä pitäisikö pyytää "lomakuvia" 😂 kiitos ideasta!

    VastaaPoista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...