maanantai 15. lokakuuta 2018

Eka ulkokuvaus - paluu hetkeksi kesään

Vaikka Hippiksen foto-shoot on mielestäni ensimmäinen kunnollinen valokuvausreissu, olen ottanut sarjana kuvia ennenkin. Asumme ekassa kerroksessa mutta meillä on silti parveke, joten nyt palaan kesään ja ensimmäiseen "ulkokuvaukseen", mikä koskaan on tehty. Matka ei siis tosiaan ollut pitkä, hyvällä tahdollakaan ei voi puhua "reissusta" kun nostaa nuken ulos Baden baden -tuolille ja räpsii muutaman kuvan.


Ensin kokeilimme sisällä, miltä mekko näyttää kuvissa


Solis possunsa kanssa, molemmat raidoissaan


Ulkosella ilta-aikaan

Testattuani valotusta ja sitä, mihin kännykän tehot riittävät, totesin, että paras odottaa seuraavaa päivää ja parempia valaistusolosuhteita. Pääsipä Solis kuitenkin raittiiseen ilmaan nauttimaan kesäillan viileydestä parvekkeelle!


Kuvien otto jatkui paremmassa valaistuksessa seuraavana päivänä


Pään asennon testailua

Nukkuvaa rebornia kuvattaessa voi tehdä mielestäni rajatumman määrän asioita kuin hereillä olevan kanssa vaikka kikkoja tietysti löytyy. Tämän takia muutan yleensä ensimmäisenä rebornin pään asentoa saadakseni aikaan hivenen erilaisia kuvia. Päätä sivulle kääntämällä saadaan yleensä nukkuvampi ja aidompi vaikutelma, kuin jos pää on suoraan eteenpäin.


Ympäristö mukaan kuvaan

Ympäristön ottaminen mukaan kuviin on aina mietittävä tarkkaan. Soliksen kanssa haasteena on selvästi kalpeampi ihonväri ja tässä kuvassa sen mielestäni havaitsee paremmin juuri siksi, että taustalla on jotakin mihin verrata. Toisaalta kuvasta hauskan tekee se, että Solis näyttää niin kauhean pieneltä, kun näkee kunnolla, miten suuri tuoli on häneen verrattuna. Noin pientä ei tietenkään oikeasti ilman tukea voisikaan jättää tuolla lailla nukkumaan (Solis käyttää vaatekokoa 56/62 joka vastaa noin 3 kk ikäistä, pieni tai keskikokoista lasta) eikä tuon kokoinen istu kuten toisinaan tuen Soliksen istumaan.

 Sellainen oli meidän ihan eka, hyvin tiivis fotoshoot, mitä tykkäsit? Kerro mielipiteesi tai esitä kysymyksesi kommenteissa!

5 kommenttia:

  1. Paljonko aikaa käytit parveke kuvauksiin? tähtäätkö muutamaan hyvään kuvaan, vai onko kamera täynnä kuvia joista valita parhaimmat blogiin? T: Maalitahra

    VastaaPoista
  2. Kuvaukset oli tuolla kertaa hoidettu aika nopeasti. Soliksen vaatteiden vaihto on helpoimmasta päästä koska varottavaa ei ole paljon, tavallinen varovaisuus riittää niin sanotusti. Viidessä minuutissa asu on vaihdettu.

    Kävin ihan laskemassa, montako kuvaa olin ottanut. Kuvia oli yhteensä 18, joista olin jo poistanut tärähtäneet yms. Otan useita kuvia koska joskus valotus tai jokin muu saattaa jäädä kuvanottohetkellä huomaamatta. Eli tällä kertaa noin kolmasosa päätyi blogiin. Pois jäi kuvia, jotka olivat lähes identtisiä tai joissa olin kuvannut tavalla, joka ei todellisuudessa toiminut. Säästän kuitenkin kaikki kuvat ihan siksi, että niitä selaillessa kehittyy kuvaajana.

    Eli vastaus kysymykseen: en ole tahallaan sarjakuvaaja enkä ota kuvia ikinä sarjoina. Otan kuvia kuitenkin "riittävästi", jotta en myöhemmin pety kun kaikissa on jotain vikaa. Yksi suurimmista toistaiseksi julkaisemattomista sisäkuvauksista sisältää 50 kuvaa.

    Kirjoitan postauksia kahdella tavalla, enemmän tekstiä sisältävät kirjoitan ensin ja kuvitan valmiiksi otetuilla kuvilla ja tarvittaessa kuvaan lisää, fotoshoot-kuvauksista kertovissa postauksissa valitsen ensin kuvat ja rakennan tekstit kuvien mukaan.

    Toivottavasti vastasin kysymykseen, ytimekäs kysymys mutta pitkä vastaus :)

    VastaaPoista
  3. Solis sopii raitapaidassaan ihan todella hyvin tuohon "ulkotuoliin" :D Perfect match! Ja tosi informatiivista, kysymys: Koetko olevas tarkka valotuksen kanssa, että odotatko useinkin että valo-olosuhteet on suotuisat, vai mitkä yksityiskohdat mielestäs merkitsee eniten kuvauksissa?

    VastaaPoista
  4. Solis sopii raitapaidassaan ihan todella hyvin tuohon "ulkotuoliin" :D Perfect match! Ja tosi informatiivista, kysymys: Koetko olevas tarkka valotuksen kanssa, että odotatko useinkin että valo-olosuhteet on suotuisat, vai mitkä yksityiskohdat mielestäs merkitsee eniten kuvauksissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintä on mielestäni oikea fiilis kuvaamiseen. Jos se puuttuu, on vaikea innostua hyvästäkään valotuksesta tai oikeista olosuhteista. Toki odotan mieluummin joidenkin kuvien ottamisen kohdalla parempaa ajankohtaa. Esimerkiksi kesäisten vaatteiden kohdalla ne esiintyvät edukseen parhaiten päivänvalossa kuin illalla tai ulkona enemmän kuin sisällä. Mutta kyllä sisälläkin saa huonossakin valossa hyviä kuvia kun valitsee huoneen tarkkaan. Keinovalolla saa ihan hyviä kuvia myös.
      Kuvan rajaaminen on myös tärkeää. Jos kuvassa on kaikenlaista ylimääräistä, tulee siitä hätäinen vaikutelma. Siksi raivaan usein tavaraa kuvauspaikan ympäriltä jos ei ole tarkoitus korostaa kuvissa arkisuutta. Arkisuutta olen tavoitellut esimerkiksi kuvissa, joissa Silja katsoo telkkaria. Yleensä taaperoikäisen kotona on kauhea sekamelska ja taaperosta saa monta kuvaa pysähdyksissä vain kun se nukkuu tai on telkkarin lumoissa XD

      Siinä lyhyeen kysymykseen pitkä vastaus :)

      Poista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...