torstai 26. elokuuta 2021

Yksi kävely muiden joukossa - en promenad bland de andra

Lähdettiin muuton jälkeen ihan ihkaensimmäiselle kuvauskävelylle! Koko kesä on ollut muuton takia ja koronan takia niin hektistä, että ei ole helteillä tehnyt mieli lähteä kävelemään. Muistelen, että samantapainen taantumus oli kyllä viime kesänäkin. Nyt kuitenkin käytiin hakemassa vaunut kellarista ja suunnattiin kaupan kautta tutuille ja hiukan uusille poluille. 

(Ja miksi korona tekee elämästä hektistä, no... Esimerkiksi on jäänyt tekemättä paljon sellaisia vierailuja, joita ei voinut enää siirrellä vaan ne oli pakko tehdä. Sellainen tehovierailu vie aikaa ja energiaa meikäläiseltä...)

Vi gick för första gången efter flytten till en fotograferingspromenad! Hela sommaren har varit så hektiskt på grund av flytten och corona att jag har inte haft lust att gå på promenad på denna hetta. Jag erinrar mig nog att samma regression hände året innan på sommaren. Nu gick vi ändå och hämtade vagnar från källaren och gick via butiken till gamla och nya stigar.

(Och varför gör corona livet mera hektistk, ja... Till exempel har flera olika besök varit ogjorda länge som inte mera kunde skjutas framåt utan vi var tvungna att göra dem. Så effektivt besökande tar tid och energi av mig...)

Ensiksi kotoilua! Först lite "hygge"!


Kuvailu myöhemmässä samanlaisessa kuvassa tässä postauksessa.

Kuvateksti: Mutta ensiksi vaatteet vaihtoon!
Bildtext: Men först ska man byta kläder!

Kuvailu kuvatekstissä kuvan alla.

Kuvateksti: Tämä Newbien body valkoisella pohjalla ja ruusukuviolla oli vaan pakko saada jo päälle. Ja itse käyttäjän söpö nassu. 
Bildtext: Denna body av Newbie med vitt botten och mönster med rosor var ett måste att ha på. Och själva användarens lille ansikte.



Kuvatekstistä huolimatta kuvan tausta jää suttuiseksi, koska kamera on tarkentanut etualalla petaamattomalla sängyllä valkoisessa bodyssaan makoilevaan Ilseen. Jalat ovat paljaat mutta Ilsellä on sukat jalassa. Taustalta erottuu se, että huoneessa on hämärmpää kuin viereisessä huoneessa, koska oviaukosta loistaa kellertävää valoa huoneeseen. Taustalla on myös suuri maitolasinen kaapinovi, joka heijastaa valoa voimakkaasti, tavallaan siis kiiltelee. Jokin missä on hyllyjä erottuu tummana möykkynä vasemmalla, mutta se mitä hyllyllä on vai onko mitään jää arvailujen varaan.

Kuvateksti: Samalla kertaa pääsette näkemään pienen kulman makkaria...
Bildtext: På en och samma gång får ni se ett litet vrå av sovrummet...

Huomasin näitä kuvia ottaessa, että en juurikaan kuvaa makuuhuoneessa, en kuvaa puolivalmista pukeutumista enkä muutakaan "perusvauva-arkea". Siksi innostuin leikkimään kuvakulmilla ja asetuksilla. 

När jag tog dessa bilder märkte jag att jag tar ganska sällan bilder i sovrummet, av halvfärdigt påklädning eller något annat som man skulle kunna beskriva som "vanlig babyvardag". Därför blev jag inspirerad för att leka med synvinklar och inställningar.


Kuva on sama kuin aiemmat mutta väritys on tummempi. Ilse katsoo myös alemmas. Kuin olisi käpertymässä kerälle tai sitten miettisi omiaan ennen nukahtamista.

Kuvateksti: kun samasta asennosta otti kuvan eri asetuksilla, saatiin kuvaan "yö". Ilse voisi olla menossa nukkumaan 😴💞
Bildtext: när man tog en bild i samma position men olika inställningar fick vi "natt" i bilden. Ilse skulle kunna vara på väg och sova 😴💞


Pystyyn otettu kuva. Muuten epäskarppi, hämärä kuva mutta kamera on tarkentanut etualalla Ilsen nyrkkiin, joka lepää lakanalla tyynyn vieressä..

Kuvateksti: Liian monta kuvaa söpöstä pienestä nyrkistä
Bildtext: För många bilder av hennes söta lilla knytnäve 


Taas yksi kuva lisää hämärässä Ilsestä makaamassa kyljellään sängyllä, nyrkki ojossa. Ilsen silmät tuikkivat hiukan vaikka ovat kuvassa tosi tummat.

Kuvateksti: Niin rakas vaikka on "pelkkä" nukke
Bildtext: så kär fast hon är "bara" en docka


Pystykuva. Reborn Ilsen alavartalo suunnilleen navasta alkaen. Ilsen päällä oleva valkoinen ruusukuvioinen body on alhaalta auki mutta kuva on otettu sellaisesta kulmasta, että vaippaa ei näy, ainostaan bodyn avonainen lieveke neppareineen. Jalassa Ilsellä on valkoiset tavanomaisen mittaiset sukat. Kuvan perusteella on mielestäni mahdoton sanoa, että Ilse on nukke.

Kuvateksti: Ja sitten huomasin kuinka söpöt pullerojalat Ilsellä onkaan!
Bildtext: Och sen märkte jag hur gulliga tjockisben Ilse har!


Sama kuva kuin edellinen mutta vaakaan. Kuvassa näkyy hiukan enemmän sänkyä ja esimerkiksi sängyllä oleva tummanvihreä mytty (housut).Reborn Ilsen alavartalo suunnilleen navasta alkaen. Ilsen päällä oleva valkoinen ruusukuvioinen body on alhaalta auki mutta kuva on otettu sellaisesta kulmasta, että vaippaa ei näy, ainostaan bodyn avonainen lieveke neppareineen. Jalassa Ilsellä on valkoiset tavanomaisen mittaiset sukat. Kuvan perusteella on mielestäni mahdoton sanoa, että Ilse on nukke.



Reborn Ilsen jalat ja alavartalo kuvattuna suoraan ylhäältä alas kun Ilse makaa kylkimakuulla. Jalkojen maali näyttää aivan iholta. Ainoastaan siitä kohtaa mistä jalka on taittunut polven vierestä voi aavistaa, että kyseessä on maalattu jalka eikä oikea taitos.

Kuvateksti: Niin upea maalausjälki, että annetaan sille hetki.
Bildtext: Så underbart måleri att vi ska ge en stund för det.


Pystykuva, tällä kertaa Ilsen ylävartalo, alavartalo rajautuu ulos kuvasta. Ilse makaa kyljellään ja katselee eteensä. Kuva on otettu oikean posken puolelta. Ilse näyttää ajatuksiinsa vaipuneelta tai siltä, että unisena tai raukeana katselee jotakin. Hymykään ei erotu tästä kuvakulmasta, vaan suu näyttää vain jääneen auki.

Kuvateksti: Söpsis makoilee.
Bildtext: "Söpsis" ligger. 

Pahoittelut, tästä eteenpäin asettelu heittää parin kuvan verran. En onnistunut selvittämään, mistä se johtuu ja halusin kuitenkin kuvat mukaan. Kuvailutulkkaus on myös jouduttu lisäämään mukaan kuvatekstiin toisessa kuvassa.

Ursäkta mig, härifrån framåt är layout lite konstig på två bilder. Jag kunde inte få den rätt och hittar inte vad är fel men ville ändå ha bilderna med. Syntolkning (på finska) finns också med på ett av bildernas bildtext, synlig för alla. 



Kuvateksti: Linssilude bongasi kameran. Ilse katsoo kylkimakuulla kuvaajaa sängyn yläpuolella.
Bildtext: Linslus fick syn på kameran. Ilse ligger på sidan och tittar fotograferaren ovanför sängyn.



Ilse katsoo tässö puolikuvassa kujeellisesti kameran ohi, ehkä kuvaajaan ja pitelee sen mustasta hihnasta kiinni kädellään (hihna kulkee sormien alta, Ilse ei voi oikeasti tarttua koska kädet ovat tiiviisti nyrkissä).

 
Kuvateksti: Hän sai myös otteen kuvaajasta XD 

Bildtext: Hon fick också tag på fotograferaren XD

Ilse makaa selällään ja roikkuu edelleen vasemman käden sormenpäillään kiinni kameran mustassa remmissä. Tummanvihreät frillahousut ja kameran musta, pyöreä linssinsuojus ovat sängyllä Ilsen vieressä.

Kuvateksti: Noniin, ennenku menee ihan pelleilyksi ni laitetaanko päälle ja mennään...
Bildtext: Nojaa, före det blir till en riktig cirkus ska vi sätta på oss och gå...


Ilse harmaissa rattaissaan pitkähihainen ruusukuvioinen body päällään, peitto päänsä taakse vedettynä. Ilse katsoo kameraan. Kuva on otettu viistosta mutta toisin kuin muilla nukeilla, Ilsellä silmät eivät katso suoraan eteenpäin vaan hiukan oikealle.

Kuvateksti: vihdoin ulkona Tumpin kanssa!
Bildtext: äntligen är vi ut med Stumpan! 

Suunnilleen sama kuva mutta suoraan edestä.  Ilse ei katso kameraan. Posket näyttävät aina pulleammilta suoraan edestä.

Kuvateksti: peitto pää takana estää päätä hankautumasta vaikka näyttää hiukan tyhmältä...

Bildtext: täcket bakom huvudet hindrar huvudet från att skavas fast det ser lite dumt ut...


Lähikuva tähtisilmä Ilsestä. Erityisesti luonnonvalossa Ilsen silmät heijastavat valoa ja syttyvät elämään. Ilse katsoo hiukan alas kuvassa ja oikealle (kuvassa siis tietysti kuvan vasempaan alanurkkaan).


Reborn Ilse hiukan kauempaa niin että neiti näkyy kokonaan. Päällä on valkoinen ruusukuvioinen body, jalassa tummanvihreät housut ja jalassa kultaiset tossut, joissa on pyöreät "korvat" kuten Minni Hiirellä. Ilse istuu harmaissa rattaissa vöissä kiinni. Metsola Bambi kankaasta ommeltu verho on vedetty sivuun ja alas kuomussa, se roikkuu kuvassa vasemmalla.

Kuvateksti: joo anteeksi spämmi, Mamma pitää lastaan turhan söpönä...
Bildtext: förlåt mig spämmen, Mamma håller sitt barn för söt...


Kuva Ilsestä viistosta, kuvan reunassa näkyy hiukan nurmikkoa ja kellastuneita ja ruskeita lehtiä. Ilse virnuilee kameralle.

Kuvateksti: en halua uskoa, että kohta on syksy mutta tässä kuvassa on ihan sellainen viba 😭
Bildtext: jag vill inte tro på det att snart är det höst men i denna bild känns nog sådana vibbisar 😭


Kuva Ilsestä yläviistosta. Ilse näyttää mietteliäältä vaikka hymyilee samalla arvoituksellista hymyä.

Kuvateksti: Mitä miettii hän...
Bildtext: Vad månne tänker hon på...


Ilse rattaineen puisen sillan edessä. Sillan kaiteet on maalattu valkoisiksi. Kuvassa silta näyttää melko pitkältä koska syvyysvihjeet puuttuvat kuvasta. Sillalla ei ole ketään. Sillan ympärillä on puistomaista kasvustoa, puita, nurmikkoa ja pensaita.

Kuvateksti: meistä on aina ollut kiva löytää uusia siltoja Ilsen kanssa 😊
Bildtext: vi har alltid tyckt om att hitta nya broar med Ilse 😊


Tähän sitten jämähdettiinkin pitkäksi aikaa. Joskus kun on ottanut kuvan jossakin tietyssä kohdassa huomaa, miten täydellinen tai ainutkertainen valaistus jossakin tietyssä ympäristössä on. Toki tämä menee myös siinä mielessä välineurheilun puolelle, että joskus kamera onnistuu toistamaan tietyssä ympäristössä tietyillä asetuksilla jotakin tunnelmaa todella hienosti. Nyt tämä pysähtymisen kohta sattui olemaan juuri tuossa sillan alkupäässä, joten jämähdimme siihen melko pitkäksi aikaa. Onneksi kyseinen kohta ei ollut kovin vilkkaasti liikennöity, koska minähän jämähdän tasan siihen neliölle, johon olen sillä hetkellä asettunut. Kaikenlainen väistäminen siinä vaiheessa on todella ärsyttävää, koska se voi johtaa valaistuksen menettämiseen ja sekä sää että vuorokauden aikakin asettavat ajalliset raamit kuvaamiselle. Muutaman sekunnin väistö saattaa tarkoittaa kymmeniä menetettyjä kuvia. Yleensä toki kuvaan aina niin, että emme ole häiriöksi. Tämä on myös osin kuvaustekninen asia, jos kuvaa liian häiritsevässä ympäristössä, menee osa keskittymisestä liikenteeseen ja sitä tulee räpsittyä toistaitoista materiaalia, koska haluaa vain lähteä pois. 

Tässä hiukan taustaa siitä, millaista ulkokuvaaminen todella on. Tämä on myös hyvä tietää, jos joskus halajat mukaan kuvauskävelylle. On hyvä muistaa, että "käveleminen" on tuossa sanassa vasta toisena. Kuvaaminen tulee aina etusijalla. Ihan pelkät kävelyt on sitten erikseen mutta niille ei nukke tule mukaan ollenkaan.

Hit fastnade vi sen för en stund. Ibland när man har tagit en bild på en vis plats märker man hur perfekt eller unikt belysning det finns på någon viss miljö. Det här är också lite "redskapsidrott" (vet inte om man kan säga så på svenska, översatt rakt från finskan...) på så vis att ibland kameran kan i viss miljö med vissa inställningar presentera atmosfär underbart. Denna gång den här stopp punkten kom emot just där i början på bron så vi fastnade dit för en lång stund. Som tur var den här platsen hade inte så mycket trafik för att jag stannar just dit på fläcken. Varje gång man måste gå ur vägen för nån är väldigt irriterande för att det kan ursaka att man förlorar belysningen  och både vädret och tid på dygnet sätter tidsbundna ramar för fotograferingen. Några sekunders väjning kan betyda tiotals förlorade bilder.  Oftast tar jag nog mina bilder på det viset att vi inte stör nån annan. Det här är också viktigt med tanke på fotograferingsteknik, om man tar bilder i rastlös miljö kan en del av koncentrationen gå till trafiken och man bara plåtar tafatt material, för att man vill fara därifrån.

Här får ni lite bakgrund för det hurdant det är på riktigt att fotografera ute. Det här är också bra att veta ifall ni begär att komma med på fotograferingspromenad. Det är bra att komma ihåg att "promenad" är andra delen i ordet. Fotograferingen kommer alltid först. Bara promenader har vi helt skilt men där följer inte dockan med alls.


Reborn Ilse rattaissaan, puolikuva hiukan sivusta vasemmalta puolelta. Ilsen silmät kiiltävät hienosti ja ylipäänsä kuvassa on kaunis, tasainen luonnonvalo. Mistään ei muodostu varjoja ja Ilsen kasvojen maalattu iho näyttää todella eläväiseltä, ei vain yksittäiseltä nudenväriseltä pinnalta vaan todelliselta iholta punertavine ja vaaleampine kohtineen. Myös pään rakenne erottuu hienosti, se ettei naama ole tasainen naamari vaan siinä on painaumia ja korkeampia kohtia. Kuva on otettu rattaissa ilman sen kummempaa taustaa joten ainoa erityinen tekijä kuvassa on tosiaan valo.

Kuvateksti: Jokin noissa silmissä sen varmaankin tekee.
Bildtext: Någonting i dessa ögon är det som säkert gör det. 


Sama asetelma kuin edellisessä kuvassa, reborn Ilse rattaissaan. Tämä kuva on otettu edestä niin, että Ilse katsoo kameraan. Ilsen katse on tavanomaisen veijarimainen, osittain katseentuntu tulee silmistä ja siitä että niissä on selkeästi enemmän syvyyttä tässä kuvassa. Jos kuvaa tutkii riittävän tarkkaan huomaa, että tämä johtuu osittain kuvaajan hahmosta, joka heijastuu Ilsen silmän pinnasta tummana hahmona (sama ilmiö toteutuu myös jos katsoo keskustelukumppanin silmää riittävän läheltä, siinä näkee oman hahmonsa).


Sama asetelma kuin edellisissä kuvissa, reborn Ilse rattaissaan. Tämä kuva on otettu edestä niin, että Ilse katsoo vain hiukan kameran ohi, ikäänkuin sen yli. Ilsen katse on jotenkim ylvään oloinen koska kuvakulma on katseen alapuolelta. Kuvan maagisuus tulee osittain silmistä ja siitä että niissä on selkeästi enemmän syvyyttä tässä kuvassa. Jos kuvaa tutkii riittävän tarkkaan huomaa, että tämä johtuu osittain kuvaajan hahmosta, joka heijastuu Ilsen silmän pinnasta tummana hahmona

Kuvateksti/bildtext: Mona Ilse


Reborn Ilse rattaissaan, puolikuva oikealta puolelta. Ilsen silmät kiiltävät hienosti ja ylipäänsä kuvassa on kaunis, tasainen luonnonvalo. Mistään ei muodostu varjoja ja Ilsen kasvojen maalattu iho näyttää todella eläväiseltä, ei vain yksittäiseltä nudenväriseltä pinnalta vaan todelliselta iholta punertavine ja vaaleampine kohtineen. Peitto laskostuu myös kauniisti Ilsen takana ja näyttää kivalta bodyn kanssa. Kuva on otettu rattaat taustana joten ainoa erityinen tekijä kuvassa on tosiaan valo.

Kuvateksti: pidän erityisesti siitä näissä kuvissa miten paljon syvyyttä ne antavat Ilsen kasvoille. Kaikki värierot ja kasvojen muodot tulevat esille.
Bildtext: jag gillar mest det i dessa bilder hur de ger djupet till Ilses ansikte. Alla färgskillnader och ansiktets former kommer fram i dem.


Kuva Ilsestä filtteriä käyttäen. Filtteri tekee kuvaan vinjetin, joka tekee kuvasta pyöreän tummentaen kulmia muuta kuvaa enemmän (leikkaamatta niitä kuitenkaan pois). Kuva ei ole ihan yhtä terävä ja sen värit muuttuvat vihertävämmiksi. Mieleen tulevat jostain syystä vanhat valokuvat, ehkä niillä on osalla ollut taipumus vihertyä ikääntyessään...? Kuva on otettu hassusti vinoon, kuvakulmalla leikkien. Kuvassa Ilse puolikuvassa, rattaissaan istuen vyöt kiinni..

Kuvateksti: uudessa kamerassani on asetus, johon olen hölmön ihastunut. Otan vähintään kerran kuvausreissussa kuvan "Toy camera -efektillä"
Bildtext: i min nya kamera finns en inställning, vad jag är väldigt förtjust i. Jag tar åtminstone en gång på varje fotograferingssession en bild på "Toy camera -efekten"


Ilse rattaineen puisen sillan edessä. Sillan kaiteet on maalattu valkoisiksi. Kuvassa silta näyttää melko pitkältä. Sillalla, melkein vastakkaisessa päädyssä on nuori nainen, jolla on päällään violetti takki ja pitkä kermanvalkoinen hame, hän kantaa olallaan kangaskassia. Hän katselee taivaalle. Sillan ympärillä on puistomaista kasvustoa, puita, nurmikkoa ja pensaita.

Kuvateksti: josko sitten mentäis ylikin.
Bildtext: om vi skulle gå över också.


Ojasta allikkoon eli seuraavalle sillalle 🙈
Tämä reitti oli meille uusi, tuttu alue mutta vieraat reittivalinnat. Joskus kävelyt ovat todella vaihtelevia, joskus taas sama teema toistuu. Tästä tulikin ilmeisesti "siltakävely". 

Ur åskan i elden alltså till nästa bro 🙈 den här rutten var ny för oss, områden är bekant men ruttvalen var främmande. Ibland är våra promenader väldigt varierande, ibland samma teema går runt. Den här blev tydligen "en bropromenad".


Kuva ylikulkusillalta. Taivas on kirkas, aurinko on laskemassa. Kuva on otettu läheltä kaidetta niin, että alhaalla vilisevät autot näkyisivät, kuvan ottohetkellä tie on melkein tyhjä, kaukaisuudessa hehkuu autojen valoja. "Meidän kohdalla" kuvassa on neljä kaistaa, vastakkaiseen suuntaan kaksi. Ilsen rattaat on parkkeerattu lähelle kaidetta niin, että Ilsen sivuprofiili näkyy. Ilse katselee taivaalle. Kaide on niin korkea, että Ilse jää kaiteen alapuolelle vaikka hänet kääntäisi siihen suuntaan. Tästä suunnasta kuitenkin näkee, että kaide on verkkomainen eli sen läpi näkee.

Kuva ylikulkusillalta. Taivas on kirkas, aurinko on laskemassa. Kuva on otettu läheltä kaidetta niin, että alhaalla vilisevät autot näkyvät sumeina hahmoina, joista esimerkiksi värin kuitenkin erottaa. Kuvan ottohetkellä tiellä on muutama auto, kaukaisuudessa erottuu valoläikkinä lisää autojen valoja sekä liikennevalojen vihreät rinkulat. "Meidän kohdalla" kuvassa on neljä kaistaa, vastakkaiseen suuntaan kaksi. Ilsen rattaat on parkkeerattu lähelle kaidetta niin, että Ilsen sivuprofiili näkyy. Ilse katselee taivaalle. Kaide on niin korkea, että Ilse jää kaiteen alapuolelle vaikka hänet kääntäisi siihen suuntaan. Tästä suunnasta kuitenkin näkee, että kaide on verkkomainen eli sen läpi näkee.


Joskus pysähdyn ottamaan useita versioita samasta kuvasta. Halusin nähdä, tuovatko autot jotakin lisäarvoa kuvaan ja miten ne muuttavat tunnelmaa. Siksi odotin kunnes valot vaihtuivat alhaalla tiellä. 

Ibland stannar jag för att ta flera versioner av samma bild. Jag ville se om bilarna ger något mervärde för bilden och hur de ändrar på stämningen i bilderna. Därför väntade jag på att trafikljuset byttes nere på vägen. 

Puolikuva yläviistosta, Ilsestä rattaissa. Erityisesti punertavat posket tulevat esiin kuvasta. Ilse katselee taivaalle ja silmät loistavat. Voisi kuvitella, että Ilse katselee haltioituneena jotakin..



Hyvin läheltä otettu kuva Ilsen kasvoista. Erityisesti punertavat posket tulevat esiin kuvasta. koska kuva on otettu alaviistosta, posket näyttävät valtavan pulleilta.

Kuvateksti: Nuo rusoposket!
Bildtext: Dessa rosenkinder!



Puolikuva, pääasiassa Ilsen kasvoista. Erityisesti punertavat posket tulevat esiin kuvasta. Ilse katselee taivaalle ja leuka työntyy eteenpäin, kuin Ilse olisi innoissaan jostakin.



Kuva ylikulkusillalta. Kuva on otettu sillan suuntaisesti niin, että alla kulkevalle tielle ei näy. Vastaisellekaan puolelle siltaa ei näy, koska sillan korkeimpaan kohtaan on vielä matkaa. Kaiteen vieressä Ilsen rattaiden edessä nuori nainen violetissa takissa ja pitkässä vaaleassa hameessa nojaa leukaansa ja käsivarsiaan sillan kaiteeseen ja katselee ilmeisesti liikennettä alhaalla.  Ilsen rattaat on parkkeerattu lähelle kaidetta niin, että pää ja ylävartalo juuri ja juuri näkyy.


Samalla tavalla ihmiset ja ohikulkijat voivat toimia kuvissa "proppeina".
På samma vis kan människorna och förbipasserande agera som "sättstycken".


Kuva ylikulkusillalta. Kuvassa on todella tummat värit, kuin keskiyöllä mutta taivas on silti kirkas, aurinko on laskemassa ja värjää vaaleatkin pilvet tummemmiksi. Otettu läheltä kaidetta niin, että alhaalla vilisevät autot näkyisivät, kuvan ottohetkellä tie on melkein tyhjä, kaukaisuudessa hehkuu autojen valoja. "Meidän kohdalla" kuvassa on neljä kaistaa, vastakkaiseen suuntaan kaksi. Ilsen rattaat on parkkeerattu lähelle kaidetta niin, että pää ja ylävartalo juuri ja juuri näkyy. Kaide on niin korkea, että Ilse ei näe tielle vaikka hänet kääntäisi siihen suuntaan.

Kuva ylikulkusillalta. Otettu läheltä kaidetta niin, että alhaalla vilisevät autot näkyisivät, kuvan ottohetkellä tie on tyhjä. "Meidän kohdalla" kuvassa on neljä kaistaa, vastakkaiseen suuntaan kaksi. Ilsen rattaat on parkkeerattu lähelle kaidetta niin, että pää ja ylävartalo juuri ja juuri näkyy. Kaide on niin korkea, että Ilse ei näe tielle vaikka hänet kääntäisi siihen suuntaan.


Näistä kuvista näkee hyvin valon ja kulman vaikutukset kuviin. Kaikki nämä kuvat on otettu muutaman minuutin aikaikkunalla mutta ne näyttävät ihan eri vuorokaudenaikaan otetuilta. 


Kuva ulkoa bussipysäkin katoksesta kuvan ottaja tietä kohti. Tien toisella puolella näkyy suuri rakennus. Ilse istuu harmaissa rattaissa, kasvot poispäin tiestä. Katse suuntautuu ylöspäin (kuvan ottajan siis voi olettaa luultavasti istuvan).

Kuvateksti: Sillalta päädyimme vähän matkan päähän bussikatokseen istumaan.
Bildtext: Efter bron hamnade vi att sätta på en busshållplats.

Kuva ulkoa bussipysäkin katoksesta kuvan ottaja tietä kohti. Tien toisella puolella näkyy suuri rakennus.. Ilse istuu harmaissa rattaissa. Työntöaisan päällä lepää puhelin. Ruudulla lukee jotakin ja siinä on pullean, oranssin ja keltaisen kirjava hahmo. Ruudun kuvassa on myös nelinumeroinen luku.

Kuvateksti: Aikuisten agenda kävelyille on nimittäin valokuvaamisen lisäksi Pokemon GO!
Bildtext: Promenadsagendan är nämligen för de vuxna att ta bilder och spela Pokemon GO!



Kuva ulkoa bussipysäkin katoksesta, kuvan ottaja tietä kohti. Kuvassa on vähän hassut värit, katulamput värjäävät maisemaa kellertäväksi. Ne ovat syttyneet edellisen kuvan jälkeen.Tien toisella puolella näkyy suuri rakennus. Ilse istuu harmaissa rattaissa. Työntöaisan päällä lepää puhelin, jonka yläpuolella on etusormi valmiina painamaan. Ruudulla lukee punaisin suurin kirjaimin "GO!". Ruudun kuvassa ollaan suurella areenalla.

GO!


Vähän ylivalottunut kuva Ilsestä bussikatoksessa. Ilse katselee ylöspäin, ei kameraan.

Kuvateksti: "Eiks mentäis jo kotii..."
Bildtext: "Sku vi inte kunna gå hem ren..."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...