maanantai 18. helmikuuta 2019

Alvan matka - valmistelut

Alvalla oli kovasti kiirettä joulun jälkeen kuten voitiin aiemmasta postauksesta lukea. Alva on siis ollut matkoilla viikonloppuna ja sen matkan valmisteluita teimme pitkään. Nyt se voidaan siis paljastaa, tättärärää - Alva kävi valmistautumassa ompelijalla! Koska Alvalla on hyvin vähän omankokoisiaan laadukkaita vaatteita, Alva kävi Aipaette-ompelijalla teetättämässä vaatteita matkalleen. Aipaetten omistajasta tuli Alvan hyvä ystävä niiden viikkojen aikana, jolloin teimme sovituksia. Alvan nimi oli papereissakin asiakkaan nimen kohdalla, koska no, nukkehan se tällä kertaa oli asiakas. Aipaette oli kovasti ihastunut Alvaan ja toivotti meidät lämpimästi uudelleen tervetulleiksi. Luultavasti tulemme tulevaisuudessakin käyttämään heidän palvelujaan tai ainakaan emme vaihda ompelijaa, sen verran hyvää palvelua saimme!

Alva sai siis uutena itselleen ulkovaatteen eli tarkemmin sanottuna unipussin, jossa on kaunis vetoketjun peittävä lehti.



Koeversio ulkopukuun tehtiin vuorikankaasta


Lisäksi Alva sai mekon, jossa käytettiin yksinomaan laadukkaita materiaaleja (ei siis nukenvaatteiden keinotekoisia halpoja materiaaleja) ja mekko oli Alvan mittojen mukaan tehty. Koska en hennonnut jättää Alvaa ompelimoon pidemmäksi aikaa, ompelijalle jäi malliksi Alvan paita.



Tässäkin kuvassa vasta ollaan mekon koeversiossa


Satuin löytämään ompelijan lisäksi toisenkin vaihtoehdon vaatettaa Alvaa jatkossa. Osa Baby born-nukeille tarkoitetuista vaatteista nimittäin sopii Alvale oikein hyvin. Niinpä ostin tällaisen setin netistä, jotta sain Alvalle toisen mekon. Ennenkaikkea ostin kuitenkin setin mukana tulleiden sukkahousujen vuoksi. Sukkahousut käyvät jatkossa monen muunkin vaatteen kanssa.

Alvalle hankittiin matkaa varten pieni lasten vetolaukku käytettynä sillä tarkoitus oli kuljettaa Alvaa laukun sisällä vaatteiden kanssa. Näin emme joutuisi laittamaan Alvaa tavalliseen matkalaukkuun ja hänen pärjäämistään laukussa olisi helppo seurata matkan aikana.Laukkua olisi myös helpompi kantaa tarvittaessa vaakasuorassa jos näyttäisi siltä, että Alva hankautuisi laukussa matkan aikana. Laukussa on myös repun hihnat, joten sitä olisi voinut kantaa tarvittaessa selässäkin.

Näiden yksinomaan Alvalle ostettujen juttujen lisäksi olen hankkinut kantorepun. Kuviointi on valittu hiukan Alvaa ajatellen haltiateemaan soveltuvaksi mutta jatkossa kantoreppua voivat käyttää tarvittaessa muutkin rebornit. Vaikka Alva painaa vähän reilun kilon, olisi Alvaa ollut tuskallista kanniskella käsivarrella koko viikonlopun ja koska Alva oli matkalla mukana ja hänellä oli matkassa suuri rooli, ei tuntunut kivalta idealta kanniskella päätähteä pelkästään repussakaan. Niinpä Alva siis istui suuren osan matkaa kantorepussa. Tämä vapautti kädet käyttöön ja antoi tarvittavia lepotaukoja. Toki hurmurineiti istui välillä K:n ja muiden matkakumppaneiden sylissä.



Näyttää haastavalta mut lapsetonkin sai päälleen, koska joku nerokas on ommellu ohjeet 
(kuvalliset) kiinni repun kääntöpuolelle XD

2 kommenttia:

  1. Aah tätä jännityksen määrää, kun puvustus ja matkalaukut mainitaan mutta mikä onkaan matkan määränpää. Yksi cliffhanger sai ratkaisunsa mutta toinen tuli tilalle :P On todella hieno ajatus antaa nukelle täysin uniikit ja henkilökohtaiset vaatteet :))

    VastaaPoista
  2. Ajatus on kaiketi hieno mutta täytyy myöntää, että kallis ajatus se on pidemmän päälle... XD

    VastaaPoista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...