tiistai 19. marraskuuta 2019

Solveig, Alva ja Nalle Nukketohtorin vastaanotolla

Olemme odottaneet jonkin aikaa pääsyä Nukketohtorille. Nukketohtori sulkee tavallisesti klo 17 (auki pidempään sopimuksen mukaan) joten ehtiminen työpäivän jälkeen on vähän onnenkauppaa. Kun satuin olemaan sairaslomalla puolikuntoisena, oli siis hyvää aikaa reippailla vaunujen kanssa käymään. Mukaan pääsi kolme kaverusta, Alva, Solveig ja lelukokoelmani vanhin herra eli Nalle. 


Kaikki kolme vaunukopassa. Nalle näyttää parasta
osaansa eli korviaan

Nalle lähti yleistarkastukseen, koska hän on vanhempi kuin minä ja hyvin rakastettu. Nalle on kulunut etupuolelta lähes kauttaaltaan niin, että kangas on läpikuultavaa ja uskomattoman haurasta. Yksi vastaantuleva kulma, johon Nalle jää kiinni ja RITS! Siksi halusin, että Nallen kankaat vaihdetaan. Päädyimme kuitenkin, että Nallea ei kannata spesiaalina herrana purkaa, jotta en ala vierastaa sitä. Nalle sai siis vain uudet vaatteet vanhojen päälle suojaamaan herkkää kangasta.

Solveiglla taas oli tukkaongelmia. Tai siis Solveiglla on aina tukkaongelmia mutta olin huolissani siitä, että Solveign peruukki on alkanut harventua turhan paljon. Alla olevasta kuvasta näkyy, että peruukin rakenne erottuu hiusten seasta.


Muuten aidonoloisen tukan seassa näkyy
kuinka tukka on rakennettu

Tohtori kuitenkin vakuutti, että uudelleenistutukselle ei ole tarvetta. Hiukset ovat nimittäin vain lyttääntyneet pahemman kerran ja lyttääntyessään menneet kasaan, tavallaan siis muodostaneet kimppuja. Kun kimput avaa juuresta alkaen, hiukset tuuheutuvat ja peruukki jää hiusten alle kuten ennenkin. Tämän pystyy tekemään itse kotona neulalla haromalla.

Puhuimme myös Solveign vatsasta, jossa täytteet ovat valuneet niin,että Soliksen maha pömpöttää hassusti ja kaulalla on paljon tyhjää. Tätä auttaaksemme päädyimme siihen, että Solveign kangasvatsaa voisi vetää hiukan sisään niin, että täytteillä ei ole pömppöä mihin valahtaa. Tämä pieni laihennus tapahtuu joskus tulevaisuudessa mutta saimme hommalle hinta-arvion.



Tässä Soliksen massua tutkitaan

Alvan korvien kärjet ovat hyvin alttiit kulumiselle ja nyt niille on käynyt niin kuin Mamma pelkäsi: maalit ovat lähteneet. Alvan pää on valtavan hienosti maalattu mutta Nukketohtori sanoi ettei hätiä mitiä, hän voi tehdä maalauksiin hiukan paikkauksia ja parantaa tilannetta. Tämäkin tehdään hiukan myöhemmin mutta tämänkin toimenpiteen hinnasta saimme arvion, jonka mukaan on helpompi suunnitella tulevia nukketoimenpiteitä.


Tyytyväinen potilas odotushuoneessa


Alvalla ja K:lla oli photoshoot kun minä
juttelin Tohtorin kanssa


Odotushuoneessa riitti Alvalle katselemista
Ilmeisesti Mamman jutut ei jaksaneet kiinnostaa


Tuolilla kotiinlähtijät odottelemassa


"Tota öö....?"


Alvan pipo on tosiaan vähän liian iso :D

Palaamme siis ehdottomasti uudelleen Nukketohtorille, häneltä saa kullanarvoisia neuvoja ihan ilmaiseksikin ja tarpeellista hoitoa järkevään hintaan. Koska Nukketohtori ei tarjoa hiusten korjausistutuksia, Varpu joutuu menemään hoitoon muualle. Tästä oma postauksensa "kun aika on"....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...