maanantai 6. toukokuuta 2019

Shoppailupostaus - Av att shoppa

Sain eräältä lukijaltani idean uudenlaiseen postaukseen, eli shoppailupostaukseen!

Enpä ole näitä ennen tehnyt joten teen parhaani ja parannusehdotuksia otetaan vastaan.

Shoppailen tytöilleni pääasiassa vaatteita. Heillä on myös jonkin verran erilaisia leluja ja muita vauvojentarvikkeita. Kenkiä on lähinnä Siljalla, koska no, hän kai niitä eniten tarvitsee. Kengät ovat myös usein kalleimpia hankintoja, koska harva myy kenkiä halvalla vauvoille tai taaperoille, ne kun eivät kulu käytössä kovin paljon, joten ne myydään käytettynäkin uudenveroisina.

Yritän pitää kulut kohtalaisina ja pitää myös välillä taukoa osteluista. Ympäristövaikutusten ja säästämisen vuoksi ostan paljon vaatteita ja tavaroita käytettynä. Yritän ostaa aina hyvälaatuisia vaatteita ja tavaroita, jotta tytöt näyttävät hyviltä kuvissa. Jos jokin vaatteista on ainoastaan tahranpoistoaineen tarpeessa, saatan ostaa vaatteen ja yrittää pelastaa sen. Tähän mennessä olen yleensä onnistunut tässä. Pienet venymiset eivät haittaa, reiälliset ja kulahtaneen näköiset jätän muille. Jos painatus on haljennut, sama homma.

Uskon, että kun minulla joskus on omia lapsia, heidän kohdallaan homma on ihan eri. Kun he kuitenkin sottaavat, rikkovat ja venyttävät vaatteita, ei tarvitse aina olla parhaimmissaan. Enhän ole sitä itsekään. Nukke on kuitenkin myös koriste, joten haluan pitää tytöt nätteinä.

Toisinaan ostan vaatteita isompina erinä, koska postimaksujen yhdistäminen tulee halvemmaksi. Jos täydennän ilmiselviä puutteita, menen ehkä kauppaan tai verkkokauppaan ja ostan tasan sen, mitä puuttuu. Tietyt koot ja tietyt vaatteet ovat haaste. Olen mm. ostanut melko monta paria sukkia eri kokoisina ajatellen jonkun tietyn lapsiparkani varpaita - vain huomatakseni, että ostamani sukat ovat kuitenkin liian suuria. Kaupan kokoluokituksissa on valtavia eroja ja siksi tietyillä nukeilla on useita pareja sukkia ja osalla taas vain yhdet tai kahdet.

Ja nyt niitä kuvia ostoksista, koska nehän lukijoita kiinnosti!


Viimeisimmältä shoppailureissulta tarttui siis mukaan seuraavaa:


Haalari


Housuja, eri kokoisia



Mekkoja, eri kokoja


Potkupuku, jossa napitus edessä ja paita,
joka saattaa olla pari ko. puvun kanssa


Pari bodya ja hattu


Nämä olivat siis samalta perheeltä käytettynä ostettuja vaatteita. Kävin välppäämässä heidän kotonaan kaikki pieneksi jääneet vauvanvaatteet ympäri ja vein parhaat päältä.




Nämä sen sijaan ostin uutena, paidan perjantaina ja housut lauantaina. Paita Name it:istä ja housut Kappahlin Newbie mallistoa, kuva vääristää housujen väriä, ne ovat vaaleanpunaiset.

Toivottavasti nautitte hiukan erilaisesta postauksesta! :)




Jag fick en idé av en av mina läsare till en ny slags publikation alltså av att shoppa!

Jag har inte någonsin gjort en sådan så jag gör mitt bästa och tar emot idéer och kommentarer.

Jag shoppar mest kläder för mina flickor. De har också någraolikaleksaker och andra bebissaker. Nästan alla skor är Siljas för att, jag, hon behöver dem kanske mest av alla bebisar. Skor är också ganska dyra att skaffa, för att så få säljer dem som använda till bebisar och småbarn. Dem blir inte slittna så lätt och man säljer dem också vidare i ganska bra skick.

Jag försöker hålla koll på hur mycket pengar jag använder för mina flickor. För att spara natur och pengar, köper jag ganska stor del av flickornas kläder sombegagnade. Jag försöker köpa alltid kläder och saker av bästa kvalité så att flickorna ser bra ut i bilderna. Om något av kläder behöver bara fläckborttagningsmedel jag köper emellanåt den och försöker att rädda den. Hittils har det gått helt bra. Om klädesplaggen är lite tänjt det gör inget men jag köper inte kläder med små hål i eller om det ser helt utsliten ut. Sprickor i tryck, samma sak, nej tack!

Jag tror att när jag har egna barn, gör jag lite annorlunda. När småbarn klottar, sottar, söndrar och tänjer sina kläder behöver man inte heller vad alltid i dem bästa. Jag är inte det heller. Docka är ändå också en prydnadssak så jag vill hålla mina flickor fina.

Emellanåt köper jag kläder i större mängder för att detär billigare att sätta samman kostnader för post. Om jag kompletterar brister jag går kanske till butik eller nätbutik och köper precis det som saknas. Vissa kläder och vissa storlek är problematiska. Jag har till exempel köpt ganska många par av strumpor i olika storlekar bara med tanke på ett av mina arma barn och hennes tår - bara för att märka att strumpor jag har köpt är ändå för stora. Det finns enorma skillnader i butikens storlekar och därför vissa dockor har flera par strumpor och vissa bara ett eller två par.

Och nu ska jag visa de där bilder, som ni var intresserade av!

Jag köpte alltså följande under min senaste shoppingsrunda:


en overall


byxor i olika storlek


klänningar i olika storlek


Sparkbyxor och en skjorta som kanske matchar med varann ?


två body och en mössa


De här kom alltså från samma familjen, begagnade kläder. Jag gick dit och rutade bland kläder, tog de bästa.




De här köpte jag som nya, skjortan på fredag och byxor pålördag. Skjortan är från Name it och byxor från Kappahl, Newbie kollektion. Bilden förvrängar byxornas färg, de är ljusröda.

Hoppas ni njöt av en lite annorlunda publikation! :)

3 kommenttia:

  1. Ostossaalista! <3 Hyvän näköisiä löytöjä oot saanut hankittua T: Maalitahra

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Parasta on kun saa itse mennä penkomaan tai koostaa paketin itse. Osa ei suostu myymään erikseen tai purkamaan valmiiksi tekemiään paketteja. Joskus olen silti ostanut jotain paketin mukana ja todennut melkein jo ostaessa että tulee jäämään meillä käyttämättä. Sen siitä saa kun on tarkka maku ja yrittää halvalla päästä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun on tarkka ja tietoinen siitä itä just itse tarvitsee niin ei kerry nurkkiin pyörimään sellaista jota ei tarvitse, on ihan hyvä olla tarkka maku :D T: Maalitahra

      Poista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...