sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Mitä muuta Reborn Mamma keräilee? - erilaiset lelut

Eräs lukijani lähetti kysymyksen, mitä muuta keräilen kuin aidonoloisia lapsosia. Lukijalla taisi olla hiukan sisäpiirin tietoa siitä, että olen innokas keräilijä muillakin kuin reborn-nukkejen saralla, joten tämä postaus on vasta ensimmäinen useampien keräilypostauksien sarjassa. 

Aloitan siis teemalla: Lelut

Shopkins


Olen keräillyt Shopkinseja jo kauemmin kuin reborneja, joskaan en kovin kauan (mahdollisesti kaksi vuotta...?). 

Shopkinsit ovat pieniä keräilyhahmoja, joista jokaisella on omanlaisensa ulkonäkö ja uniikki nimi. Suurin osa Shopkinseista esittää kaupasta ostettavia esineitä, ruokia tai muita tavaroita, joilla on kasvot. Kasvoillaan Shopkinseilla on erilaiset ilmeet. Lisäksi Shopkins-perheeseen kuuluu Petkinsejä, jotka esittävät samaan aikaan tavaroita ja lemmikejä. Itse en ole kerännyt erityisesti Petkinsejä (en erityisemmin pidä niiden ulkonäöstä) mutta olen pitänyt kokoelmassani söpöimmät Petkinsitkin. Jokainen Shopkins on mahdollista erottaa toisistaan uniikin ulkomuotonsa takia. Jos sama aihe esiintyy uudelleen myöhemmällä kaudella, on ne mahdollista erottaa toisistaan. Esimerkiksi kaksi eri kausien vadelmaa näyttää erilaiselta ja niillä on siis oma nimi ja uniikki ulkomuoto.

Shopkinsit on luokiteltu kausiksi. Tällä hetkellä Suomessa on menossa 8. kausi. Usein kaudella on yhteinen teema. Lempikauteni on kausi 6, jonka teema on Chef Club. Jokaisessa kaudessa on ostettavissa yllätyspaketteja, joista ei tiedä, minkä Shopkinsin saa sekä "avoimia pakkauksia", joissa on yleensä yksi tai useampi ylläri mutta avoimissapaketeissa suurimman osan Shopkinseista näkee ostaessa. Tuplia saattaa siis kertyä.

Shopkins teemalla voi tietysti ostaa melkein mitä tahansa lastentavaroita mutta itse keräilen ainoastaan hahmoja. Shopkins maailmaan kuuluu myös nukkeja mutta niiden keräilyn olen myös jättänyt muille.


Shopkinseja eri kausilta, oikealla reunalla Petkins

Shopkinsien nimet ovat usein sanaleikkejä ja kertovat Shopkinsin ulkomuodosta.Yllä olevassa kuvassa seuraavat Shopkinsit takarivistä vasemmalta alkaen:

Leafy, Gran Jam, Alpha Soup, Melonie Pips, June Balloon, Snorky

Eturivissä: Bun Bun Slipper ja Asbury Rasberry

Näistä 8sta muistin 6 ulkoa. Minusta on hauskaa yrittää muistaa kaikkein Shopkinsieni nimet. Melkoinen homma kuten eräästä myöhemmin löytyvästä kuvasta ilmenee...

Uniikki ulkonäkö auttaa tunnistamisessa ja muistamisessa sekä tietenkin sanaleikit ja väännökset. Sama Shopkins voi esiintyä useassa eri värissä kuten kuvassa alla.


Ehkä lemppari-Shopkinsini, Asbury Rasberry (season 3) kahdessa eri värissä

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, en myy tuplia. Olen ajatellut mahdollisesti myydä joitain Shopkinseja pois kun niitä on riittävästi järkevän paketin perustamiseksi. Olen itsekin ostanut useimmat Shopkinsini vanhemmilta kausilta paketteina käytettynä netistä.



Shopkinseja teemalla joulu

Minulla ei ole harmainta aavistustakaan siitä, kuinka paljon Shopkinseja minulla on. Minulla on kuitenkin luultavasti minimissään viisi tai jopa kymmenen Shopkinsia jokaiselta Suomessa tähän mennessä ilmestyneeltä kaudelta. Yhtäkään kautta en tietääkseni ole onnistunut keräämään täysin. Tämä ei ole tarkoituskaan vaan lähinnä kerätä ne Shopkinsit, joihin olen syystä tai toisesta tykästynyt. Haluan myös, että Shopkinsit, jotka omistan, ovat suht hyväkuntoisia versioita itsestään.



Shopkinsit yhteen kerättynä kahdessa kuvassa...



.... koska tämä laatikko oli tietysti jäänyt jonnekin piiloon
ekaa kuvaa ottaessani!

Kun saan uusia Shopkinseja, otan ensiksi selvää niiden nimistä. Uutena ostettujen kohdalla tämä on helppoa, mukana tulee luettelo siitä, mitä Shopkinseja kausi sisältää. Listasta on helppo haaveilla muistakin kauden hahmoista ja tarkistaa, mikä niiden harvinaisuusaste on. Harvinaisuusasteella ei tosin ole minulle juurikaan merkitystä.



Yksi viimeisimmän kauppani saaliista:
Ginger Fred!

Taloudellisempaa on ostaa Shopkinsit käytettynä. Koska kuitenkin halusin ostaa kauden 6 niin tarkkaan kuin mahdollista, lankesin ostamaan kaupasta Hot Waffle Collection-setin. Asbury sai samalla tyttöystävän!


Vadelma esiintyy uudelleen kaudella 6, mutta ulkonäkö on erilainen ja siksi uusi nimi,
Rosa Rasberry.

Siinä pieni tietoisku Shopkinseista ja niiden keräilemisestä by Rebornmamma.


Kysy ihmeessä, jos jokin askarruttaa vielä!

2 kommenttia:

  1. En tiedä kumpi on mielyttävämpää, Shopkinsien ulkonäkö vai niiden suloiset nimet - mitä luulet, lisääkö muovi-figujen yksilöllisyys (omat nimet ja ulkonäöt) niiden himoittavuutta, että iskee jonkinlainen "kerää koko sarja" vimma? :D Luulisi että se on houkutus johon moni lankeaa kun kerran alottaa... P.s. Noi joulushopkinsit on niin söpöjä! P.s.s. ja ja vielä yksi kysymys: Onko sulla muita vuodenaikoihin viittaavia shopkinseja? tai joilla olis samalla tavalla jokin erityinen teema? <= anteeksi kysymystulvaa xD

    VastaaPoista
  2. En koe, että mulla olis vimmaa kerätä kaikki, ainoastaan tietyt. Toki yksilöllisyys on se joka laittaa keräämään niitä, jos ne olis hyvin samankaltaisia, olis turhaa ostaa jokaista erikseen.

    Muita varsinaisia teemashopkinseja kausien lisäksi en ole löytänyt mutta saattaa niitä silti olla olemassa. Muita vuodenaikoja ei ole myöskään löytynyt varsinaisesti, jokainen shopkins edustaa pääasiassa jotakin tavaraa joten jos tavara liittyy talveen ni silloin tietysti shopkins myös...
    Ja saahan sitä toki kysyä:D

    VastaaPoista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...