tiistai 23. lokakuuta 2018

Vuoden suurin foto-shoot osa 1

Mikä on vuoden suurin foto-shoot jokaisessa koulussa ja päiväkodissa? Se on tietenkin koulukuvaus!

Koska on hauskaa päästä kuvaamaan tyttöjä myös hienoissa hepeneissä (joita muuten arkena tulee kovin vähän käytettyä jostain syystä...) järjestimme läheisen koulun kanssa samana päivänä koulukuvauksen omin kotimenetelmin.

Koulukuvaus numeroina:

1 tuoli
1 viltti
1,75 h (1 h 45 min) itse kuvauksiin (välillä oli kuvaajan ja kameran lataustauko)
2 kuvausvälinettä (Samsung A3 ja digikamera)
5 rebornia
28 kameralla otettua kuvaa (ennen hyytymistä)
30 minuuttia vaatteiden vaihtoon kaikille tytöille
135 Samsung A3:lla otettua kuvaa

+ erinäinen määrä vaatteita

Lillanin parhaat








Kuvista näkee, että ottohetkellä oli iltapäivä ja viltille heittyy ikkunasta luonnonvaloa. Koska meillä ei ollut käytössä professionaalisia valaistusvaihtoehtoja, otimme kiitollisena vastaan tämän luonnon tarjoaman valonlähteen. Tarpeen mukaan säätelin valoa kääntämällä tuolia, nostamalla ja laskemalla rullaverhoja sekä vetämällä verhoja eteen.

Soliksen parhaat



Valitettavasti valon ja kalpeuden kanssa tuli probleemia...



Soliksen kanssa jouduimme puljaamaan varmaan kaikista eniten. Valoja piti säätää moneen kertaan, samoin asentoa ja vaatteita. Soliksella on mm. villatakki päällä, koska muuten cloth body on näkyvillä. Hihattomia mekkoja ei siis hänellä voi käyttää. Liian läheltä ei pidä myöskään kuvailla koska muuten peruukin rakenteet alkavat näkyä. Jossain vaiheessa tulee varmaan ajankohtaiseksi hiusten parantelu. Nyt tyydymme vain harjaamaan varovasti ja sitäkin piti tehdä useita kertoja kuvausten aikana kun aina tukka harotti johonkin suuntaan.


Nukkusilmien "kaverikuvauksien" parhaimmistoa




Jos voi sanoa, että nukkejen välillä vallitsee jonkinlaista kemiaa niin näiden kahden välillä sitä totisesti on. Ehkä se on se nukkumisen aiheuttama efekti tai jotakin muuta mutta nämä kaksi tuntuvat aidosti viihtyvän yhdessä. 

Jatkuu ensi numerossa!

2 kommenttia:

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...