tiistai 21. elokuuta 2018

Box opening

Mikä ihmeen box opening? Youtube-kulttuuriin kuuluu vahvasti erilaisten box opening videoiden kuvaaminen.Videoissa on kyse siitä, että jokin uusi, yleensä internetin kautta ostettu tavara saapuu ja se nähdään ensimmäistä kertaa todellisuudessa. Joskus tavara voi olla sellainen, että sen on nähnyt kuvien kautta, joskus sellainen, että myynti-ilmoituksessa on summittainen kuva, joka vastaa tuotetta vain osittain (asiakas saattaa voida valita esimerkiksi minkä värin haluaa). Joskus laatikko voi sisältää useamman tuotteen, joista osa on lahjoja tilaajalle. Näitä ei yleensä ole nähty etukäteen. Myös erilaiset kirjakerhopaketit sisältävät usein tavaraa, josta ei ennalta tiedä tarkkaan, mitä saa. Box openingia siis löytyy joka lähtöön ja jokaiselle jotakin. Reborn-nukkejen kanssa box opening seuraa yleensä melko samankaltaista kaavaa. Itse en ole koskaan päässyt tekemään omaa box openingia sanan varsinaisessa merkityksessä, koska jokainen nukkeni on tullut meille käytettynä. Boxeja on availtu ja ylimääräistä tavaraa nuken mukana saatu mutta ihan sama juttu se ei ole.

Vad menas med box opening? Olika slags box opening videor och dems filmande förknippas stark till Youtube-kultur. Videor handlar om det hur någonting nytt, vanligvis köpt via internet anländer och man ser det första gången i verkligheten. Ibland kan varan vara sådan att man har sett det i förhand via blder, ibland en sån att det finns bara en riktvisande bild, som motsvarar produkten bara delvis (kunder får kanske välja till exempel i vilken färg man vill ha någonting). Ibland kan paketet innehålla flera produkter, somliga gåvor för beställaren. De där har man i vanliga fall sett i förhand. Också olika slags bokklubbspaketer innehåller varor som man inte oftast vet vad man får.Box opening finns alltså för allting och alla. Det finns en tydlig mönster hur reborn box opening brukar gå. Jag har inte någonsin varit med och göra en riktig box opening i ordens riktiga mening för att alla mina dockor har varit second hand. Man har ju öppnat boxer och fått extra grejer med dem men det är ju inte riktigt samma sak.

Yritän nyt kuitenkin simuloida box openingia pelkkien kuvien muodossa.
Nu försöker jag ängå simulera en box opening i form av bara bilder.


Ensin kuvataan laatikkoa ja kommentoidaan usein sen kokoa. Saatetaan mainita, kuinka kaukaa paketti tuli ja oliko toimituksessa ongelmia. Laatikko avataan vasta, kun kamera on päällä.
Först filmar man själva lådan och kanske kommenterar lådans storlek. Man kanske nämner hur långtifrån har paketen kommit och hade man några svårigheter med leverans. Lådan öppnas först då, när kameran är på.




Yleensä nukke on kääritty huopaan. Joskus päällimmäisenä laatikossa on syntymätodistus tai lahjoja, jolloin nämä avataan siinä järjestyksessä, kun ne tulevat vastaan.
Vanligtvis har man svept in dockan i en filt. Ibland överst i lådan finns födelsecertifikat eller gåvor som man öppnar i den ordningen de kommer.




Man kanske tar fram bylten och tittar genom alla andra grejer och lämnar "bäst till sist".
Joskus nyytti otetaan esiin ja katsotaan läpi kaikki muu, "paras jätetään viimeiseksi".



Nuken mukana tulee yleensä jokunen vaate nuken koossa. Nämä nukentekijä valitsee nukelle sukupuolen perusteella.
Med dockan kommer oftast några klädesplagg i dockans storlek. Dessa väljer dockmakaren enligt kön till dockan.


Man brukar få minst en napp med dockan. Den kan vara skilt i lådan men sitter kanske oftare i dockans mun.
Yleensänuken mukana tulee vähintään yksi tutti. Se voi olla erikseen laatikossa mutta on useammin nukella suussa.



Usein nuken jalkoja tarkastellaan ensin. Först tittar man oftast dockans fötter.
Nuken kasvojen annetaan olla peitossa. Man lämnar tecken över dockans ansikte.




Nuket saatetaan pakata siksi pelkkä body päällä ja sukat jalassa tai paljain jaloin, jotta nuken jalkoja voidaan tarkastella paljastamatta nuken kasvoja.
Man kanske packar dockan med bara body och strumpor på eller också barfota så att man kan se dockans fötter utan att visa dockans ansikte.





Sen tar man fram dockans händer. Här man kanske kommenderar om man har gjort naglarna färdiga eller om man tänker laga dem själv lite mera.
Sitten otetaan nuken kädet näkyviin. Tässä vaiheessa saatetaan kommentoida,onko kynnet tehty valmiiksi tai aiotaanko itse laittaa niitä vielä lisää.


Nuken pää on yleensä kiedottu erityisen hyvin suojamuoveihin ja päässä saattaa olla vaippa teipattuna tavallisella teipillä suojauksen varmistamiseksi.
Dockans huvud brukar vara svept in extranoga i skyddande plast och den kanske har en blöja över ansiktet tejpat med vanlig tejp för extraskydd.



Myssyn kanssa
Med mössan  


Och utan, sekä ilman



Tässä on nukkeperheemme uusin ja pienin tulokas. Toistaiseksi nimettömällä tiitiäisellä on pituutta kuulema 50 senttiä kuten Hiippiksellä mutta Hiippiksen tavoin kaikki tuntuu olevan valtavan isoa hänelle. Pikkuista harkittiin tarkkaan mutta luojan kiitos otimme hänet, vauveli on painotettu hyvin ja iho tuntuu todella aidolta. Päälakea tunnustellessa tuntuu jopa kuoppa siinä kohtaa, jossa tämän ikäisellä olisi aukile.

Dockfamiljens nykomling är också den minsta. "Tiitiäinen" är hittils utan riktig namn och är lika lång som Hiippis men allting ser ut att vara hiskeligt stort för henne som också är i Hiippisens fall. Vi funderade på henne jättenoga men gudegud vi tog henne, man har tygndsatt henne noga och huden känns otroligt riktigt. När man känner på hjässan man känner också en fördjupning där en bebis i det här årder skulle ha en fontanell.

Kiitos tuhannesti pikkuisesta edelliselle omistajalle, joka oli valmis neuvottelemaan jopa hintaa alaspäin. Tyttö on jo nyt rakastettu sekä varmoissa käsissä ja turvallisessa sylissä :)

Tusen tack till småttingens förra ägare, som var färdig att förhandla prisen till lite billigare. Flickan är redan älskad och ligger i säkra händer och famn.

1 kommentti:

  1. Onpa jännittävää, onko hänen nimestään vielä tietoa? :o Tuli tässä lukiessa sellainen pyyntö mieleen, että onkohan mahdollista valita ja pysyä yhdessä tavassa kirjoittaa kahdella kielellä tän postauksen aikana? Esim. kohdan "Usein nuken jalkoja tarkastellaan ensin. Först tittar man oftast dockans fötter." jne. jälkeen alkoi eri kielillä olevat lauseet vähän hyppelehtiä millon missäkin, että se helpottaa jatkossa lukemista jos esim. lauseet on aina ensin kielellä A) ja sitten toistetaan lauseet kielellä B), systemaattisesti samalla tavalla ilman etuilua, heh.
    On kuitenkin todella hauska että kirjoitat tähän postaukseen kahdella kielellä lomittain sen sijaan että on ensin pitkä pätkä suomeksi ja sitten sama ruotsiksi, tää tapa sopii jotenkin just tähän postaukseen ja tekee siitä hauskan! Blogihuumoria :))

    VastaaPoista

Hiljaisempi kausi - uhka vai mahdollisuus?

Olette varmasti huomanneet, että juuri mitään ei tapahdu täällä. Kyse ei ole vain siitä, että en kirjoita vaan myös siitä, että meillä koton...