Sivut

sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Blogin nimestä - av bloggens namn


Blogini nimeä ei ole paljonkaan ihmetelty, enkä tiedä meneekö selitys ihan hukkaan. Kun kirjoitin seuraavan tekstin kuvani yhteyteen, tuli kuitenkin mieleen, että haluan jakaa tämän myös lukijoideni kanssa:

Blogini nimi on siis "Yrityksenä vangita silmänräpäys", vapaasti englanniksi kääntäen 
 "A try to catch the blink of an eye". Kyseinen kuva (alla), oli yksi näistä silmänräpäyksistä, hetkistä, jotka haluaisin vangita kuviini.


Kuvailu: Reborn Ilse vaunuissaan, lähikuva. Ilse katsoo kummallisen näköistä käpyä joka roikkuu ikäänkuin oksan jatkeena. Käpy kaartuu neulasten peittämästä oksasta ensin alas ja sitten ylöspäin. Käpy näyttää pehmeämmältä ja vaaleammalta kuin tavalliset kävyt. Ilse katsoo käpyä. Päässään Ilsellä on punainen mansikkapipo ja päällä vaaleanpunainen t-paita. Ilse pitää kättään vaunujen mustalla turvakaarella lähellä oksista roikkuvia käpyjä ja katsoo niitä.

Tämä on yksi niistä hetkistä, jolloin vauva katselee haltioituneena jotakin edessään olevaa. Voit melkein nähdä hänen tarttuvan pienillä käsillään kiinni, katsovan, tunnustelevan ja koskettavan, jopa maistavan. Tämän taianomaisen hetken haluan vangita kuviini.

Man har inte undra desto mera över det vad min blogg heter så jag vet nu inte om denna förklaring är helt och hållet slöseri med tid. När jag skrev följande text till en av mina bilder, tänkte jag att jag vill dela det här även med mina läsare: 

Min blogg heter alltså "Ett försök att fånga ett ögonblick", fritt översatt på engelska
 "A try to catch the blink of an eye". Ifrågavarande bilden (nedan) är ett att dessa ögonblicksbilder av stunder som jag vill fånga till mina bilder. 

Kuvailu: Reborn Ilse vaunuissaan, puolikuva. Ilse katsoo kummallisen näköistä käpyä joka roikkuu ikäänkuin oksan jatkeena. Käpy kaartuu neulasten peittämästä oksasta ensin alas ja sitten ylöspäin. Käpy näyttää pehmeämmältä ja vaaleammalta kuin tavalliset kävyt. Ilse katsoo käpyä. Päässään Ilsellä on punainen mansikkapipo ja päällä vaaleanpunainen t-paita, jalassa valkoiset housut joissa on jäätelöpallojen kuvia. Aurinko paistaa oksien lomasta melko esteettömästi Ilsen kasvoille, muutaman edessä roikkuvan oksan ja kävyn varjo näkyy Ilsen kasvoilla. Kuvassa on melko poikkeuksellinen valotus muihin kuviini nähden. Ilse nostaa kättään kohti käpyä edessään (käsi nojaa vaunun kuomuun). Ilsellä on jotenkin innostunut tai haltioitunut ilme, ehkä enemmän tulkinta kuvasta.

Det här är en av dessa stunder, när bebisen tittar på någonting precis framför henne. Du kan nästan se hur hon tar i, tittar, känner efter och rör vid, kanske även smakar på. Detta  magiska ögonblicket vill jag fånga till mina bilder. 

4 kommenttia:

  1. Minusta blogillasi on ihana nimi ja onnistut kyllä ottamaan siihen sopivia kuvia ihanasti! (+ rakastan sitä että kirjoitat postauksia kaksikielisesti, vaikka itse en ole ruotsinkielinen, arvostan sitä todella paljon!)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Hattaraprinssi! Luin tuon ajatuksen parinkin eri nukentekijön sivulta, että heidän lähtökohtanaan on luoda hetki vauvan tai lapsen elämästä ja ilmentää sitä nukesssa. minusta ajatus oli hieno ja muotoilin siitä blogini nimen suomeksi.
    Ja ruotsinkielisiä postauksia olen halunnut luoda toisinaan koska tiedän että minulla on ainakin muutama kaksikielinen ja ainakin yksi täysin ruotsinkielinen lukija. Ihan kaikkia en taivu kääntämään mutta yritän parhaani. Kuvissani on näkövammaisia lukijoitani ajatellen myös kuvailutulkkaus. Minusta on ollut mukavaa ajatella, että kirjoitan suoraan lukijoilleni ja palvelen heitä kutakin tarpeidensa mukaan. Osalle olen myös lähettänyt linkkejä kun uusi teksti ilmestyy jos heidän on ollut vaikea niitä löytää. Jos voin jotenkin auttaa, kommenttia vaan tulemaan!

    VastaaPoista
  3. Tällä blogilla on ihana ja oikein osuva nimi! :) On myös ihanaa, että huomioit erilaiset blogisi seuraajat.
    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Sanna! Mukava kuulla, että blogin nimi on kiva. Joskus olen kuullut, että se on hankala muistaa. Tämä tietysti on varmaan ihan ihmisestä kiinni mikä mieleen jää... tämä on hankaloittanut siis heillä blogin löytämistä uudelleen.
      Ja jos löytyy toiveita erilaisesta huomioinnista niin viestiä vaan tulemaan :)

      Poista